HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Átfogó kampány indult a koronavírus elleni vakcina regisztrációjára

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 április 10    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében országos, átfogó kampányt indítottak civilek, hogy az ország 100 leghátrányosabb helyzetű településén konkrét segítséget adhassanak azoknak az állampolgároknak, akik nem rendelkeznek kellő információval, vagy technikai eszközzel a vakcina igénylésének folyamatához. Az „Oltass, hogy élhess!” jelszóval indult széles körű civil összefogáshoz neves sztárok is csatlakoztak, felhívva a figyelmet az emberi élet és az egészség megóvására. 

Hirdetmény

A Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítendő az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában önkéntesek, aktivisták egyszerre 100 településen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget azoknak az embereknek, akik nem rendelkeznek kellő tudással a védőoltásra való regisztrációval kapcsolatban. A civil kampány keretében elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget azoknak, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást. 

 

Oltass, hogy élhess! - Kampány


Mivel az érintett célterületeken sokan nem rendelkeznek interneteléréssel, és gyakran e-mail cím és telefonszám sem áll rendelkezésre a regisztrációhoz, ezért az aktivisták internettel ellátott tabletekkel járják majd a kijelölt települések utcáit, felveszik a kapcsolatot az emberekkel, akiket a regisztrációt követően a későbbiekben értesítenek oltásuk várható időpontjáról. Az akció keretében az aktivisták házról-házra járva, illetve a települések központjában kihelyezett pultoknál is segítséget adnak a védőoltás regisztrációjához. 


Az „Oltass, hogy élhess!” jelszóval zajló országos kampány célja, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét, regisztrációval kapcsolatos segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson. A regisztrációs kampányban részt vevő önkéntesek és aktivisták az egészségügyi és biztonsági előírások betartásával kapcsolatos képzésen is részt vettek a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében. Az elmúlt napokban egészségügyi szakemberek arra is felkészítették az önkénteseket, hogy megfelelő tájékoztatást tudjanak adni a településeken azoknak az embereknek is, akik félnek az oltás esetleges mellékhatásaitól, és ezért nem tervezik beoltatni magukat. Az aktivisták arra is felhívják a figyelmet, hogy a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az helyben azonnal segítséget kaphat a vakcina igényléshez.


Az aktivisták 2021. április 10-én, szombat délelőtt kezdik meg a munkát a településeken. 


Ezzel egyidőben a terepen dolgozók munkáját segítendő, az aHang, a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, a Rendszerszint, a Civil Kollégium Alapítvány és az 1 Magyarország Kezdeményezés az „Oltass, hogy élhess!” kampányhoz kapcsolódva egy közös, országos médiakampányt indít, melynek fő célja a regisztrációra buzdítás, illetve az oltással kapcsolatos tévhitek eloszlatása. 


A civil szervezetek saját felületeiken, olvasó-, és nézőközönségük körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet. Tájékoztató kisfilmekkel, riportokkal, nyilatkozatokkal, videós posztokkal, egyéni sorsokat bemutató filmekkel ösztönzik az embereket a védőoltás regisztrációjára, ismertetve, hol és melyik településen lesznek elérhetőek az aktivisták a következő időszakban, illetve milyen telefonos és e-mail elérhetőségeken tudnak segítséget kérni az ország bármely pontjáról az emberek.


A következő napokban a médiakampány részeként (főként a közösségi médiában) olyan cikkek és rövid videók kerülnek publikálásra, amelyekben ismert közszereplők, előadóművészek beszélnek saját tapasztalataikról a vírussal kapcsolatban, illetve arról, hogy miért tartják fontosnak a védőoltás igénylését.


A civil akcióhoz elsőként csatlakozott Bangó Margit Kossuth-díjas nótaénekes, előadóművész, Bódi Guszti és fia, Bódi Csabi, illetve Falusi Mariann és Lang Györgyi énekesnők, akik már megkapták a védőoltás első dózisát. A fiatalabb generáció tagjai közül Ifj. Sárközi Lajos Junior Prima díjas hegedűse, Oláh Gergő, az X-faktor győztese, illetve a milliós rajongótáborral rendelkező rap-énekes, G.w.M beszél arról, hogy ők maguk is regisztráltak már a védőoltásra. A vírusfertőzésükről, a betegségük napjairól és felgyógyulásukról beszél Oláh József, a Parno Graszt együttes vezetője, és Bódi Csabi énekes, akiknél hosszú hetekig tartott, és nagyon súlyos lefolyású volt a betegség, ezért arra biztatnak mindenkit, akinek fontos a családja, a barátai és saját maga egészsége, az regisztráljon és oltassa be magát.


Az „Oltass, hogy élhess!” kampányhoz kapcsolódó videó az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/dikhtv/videos/314192880168876


A következő hetekben a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont és az aHang helyszíni bejelentkezésekkel is készül a településekről és a több száz aktivista és önkéntes segítő munkáját is be fogják mutatni a nyilvánosságnak. Az „Oltass, hogy élhess!” jelszóval zajló országos kampány civil összefogásból valósul meg."

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista

  • Cigány szószóló: nem meglepő, hogy a cigányság a Fideszre szavaz

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódjaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt