2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Igazi sztárhoz méltó módon búcsúztatták Csóré Bélát
2021. 02. 23. 00:00

A legendás cigány zenész-énekest igazi sztárhoz méltó módon búcsúztatták ma el a Veszprém megye Devecserben az Újtemetőben.

Talán a sors iróniája, hogy Csóré Béla épp Valentin napon, a szerelmesek ünnepén hagyott itt minket. Azon a napon, amikor a szeretetet és a szerelmet ünnepeljük, amiről egész életében énekelt, és dalaival helyettünk tett vallomást.

 

Csóré Béla koporsó  Csóré Béla koporsója

 

Gyászszertartásán a legnagyobb slágerei szóltak a hangszórókból. Mielőtt családi körben a végső nyughelyére kísérték volna, a koporsóját szállító Mercedes autó egy kört tett a temetőben, hogy a kordonon kívül álló több száz, végtisztességet tévő rajongóktól elbúcsúzhasson.

 

Az ország legtávolabbi pontjairól is érkezett búcsúzók a Koronavírus miatt érvényben lévő szabályok alapján csak a közel két órás szertartás végén róhatták le a tiszteletüket Csóré Béla sírjánál, amelyet virágerdő borított.

 

Nagyon sok gyászoló gitárt formázó koszorúkkal vett végtisztességet az 53 éves korában agyvérzés miatt elhunyt zenésztől. Csóré Béla mellé hófehér gitárját is eltemették, hogy a túlvilágon is zenélhessen.

 

Csóré Béla sírja  Csóré Béla gyászkeret

 

Az örök világosság fényeskedjen neked, Legenda, mert ez a minimum, ami kijár neked! Sok millió embernek szereztél örömöt, ott voltál velük sok évtizeden át örömben, bánatban, szomorúságban egyaránt. Csóré Béla dalain, nótáin generációk nőttek fel, milliók hallgatták és énekelték slágereit. 

 

Nyugodjon békében!

 

Hidvégi-B. Attila

 

Kapcsolódó cikk: /hirek/2021/02/14/meghalt_csore_bela

 

Csóré Béla temetése-Videó

 

Csóré Béla így búcsúzott el tisztelőitől