HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

betűméret csökkentése betűméret növelése
2020 Október 29    Forrás: 168 óra


Ez a cikk archív

A Tündérhegyi Pszichiátria épületét 4 éve Farkas Flórián sofőrje vette meg állami hitelből és a “félretett” 300 milliójából. A kétfarkúak hívják fel a pusztuló műemlékekre a figyelmet. A tulajdonosok nem érdekeltek, hogy betartsák a törvényt.

Hirdetmény

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt összegyűjtötte Budapest XII. kerületi műemlék védett épületeit, hogy felhívják a figyelmet a budai Hegyvidék pusztuló építészeti kincseire. A párt társelnöke és helyi önkormányzati képviselője, Kovács Gergely szerint a védett épületek állapotának megőrzésére vonatkozó előírásokat senki nem kéri számon a tulajdonosoktól, annak ellenére, hogy pénzbüntetést lehetne kiszabni az épület gazdáira, és állagmegóvásra kötelezhetőek - írja az Atlátszó.

 

A Tündérhegyi Pszichiátria épületét 4 éve Farkas Flórián sofőrje vette meg állami hitelből és a “félretett” 300 milliójából. Az épület akkor még jó állapotban volt, most viszont, mint írják, gyors pusztulásnak indult. Kovács szerint az állagmegóvási kötelezettséget senki nem kéri számon a tulajdonosoktól, akik gyakran nem is érdekeltek a műemlékek megóvásában.

 

Az Átlátszó felkereste a kerület vezetését, hogy megismerjék a XII. kerületi önkormányzat vezetőinek koncepcióját a helyi műemlék épületek védelméről.

 

“A kerületi önkormányzat 2007 óta tizenegy alkalommal írt ki értékvédelmi pályázatot 135 millió forint értékben, melyen az országosan, fővárosi és kerületi szinten védett épületek tulajdonosai pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra. A pályázati keretből hetven épület újult meg. Most zajlik a kerület építési szabályzatának felülvizsgálata, amibe a védett épületek felújítását ösztönző előírásokat készülnek tenni”– tájékoztatta az Átlátszót Pokorni Zoltán polgármester nevében a sajtófőnöke, Arató Zsolt.

Az Átlátszó arra vonatkozóan nem kapott választ, hogy pusztuló műemlék épületek kapcsán milyen szankciókat, eljárásokat kezdeményezett a XII. kerület vezetése.

A lap információi szerint a kerületben jelenleg 169 országosan védett, 55 fővárosi szinten védett épületegyüttes és 48 épület, továbbá 272 kerületi szinten védett épület található.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt