2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbán nyílt levele a kormányfőhöz
2019. 05. 17. 00:00

Nyílt levélben kéri a miniszterelnököt Kolompár Orbán, az OCÖ korábbi elnöke, az MCF vezetője, hogy tiltsa be a május 21.-re Törökszentmiklósra tervezett romaellenes terrorista demonstrációt.

Kolompár Orbán a hét folyamán többször járt az alföldi kisvárosban, és egyeztetett Törökszentmiklós polgármesterével, a cigány önkormányzat vezetőjével, valamint a helyi roma közösség vezetőjének kérésére szerdán levezette azt a civil közösségi egyztetést, amelyen megoldásokat kerestek arra, miként reagáljanak a szélsőjobboldali megmozdulásra. 

 

Az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke pénteken eljuttattta a RomNet-hez azt a nylít levelet, amelyben a roma politukus emlékezteti Orbán Viktort, hogy a korábbi években a romaellenes megnyilvánulások milyen terrorhullámhoz, félelemhez és gyilkosságokhoz vezetett.

 

 

A nyílt levelet a RomNet az alábbiakban közli olvasóival:

 

A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYKÖZÖSSÉG FÓRUMA

 

 

Orbán Viktor

Miniszterelnök Úr

Részére

 

N Y I L T   L E V É L

 

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

Nyilvánvalóan Önnek sem kerülte el a figyelmét az a jelenség, ami ismét felütötte a fejét Magyarországon a hazai cigánysággal szemben. Újraszerveződött az a szélsőséges náci eszmére épülő terrorista csoport, amely a cigányság megfélemlítésére, megbélyegzésére, és folyamatos terrorizálására szerveződött.

Látva az elmúlt hét eseményeit, a jogszabályok kijátszhatók és a hatóságok tehetelenek.

 

Ön felelős miniszterelnökként azt hangozza, hogy megvédi az országot a külső migráns veszélytől, ennek tudatában kérem, védje meg állampolgárait, a hazai cigányságot, gyermekeinket, és unokáinkat, a belső terrorista náci csoportoktől is.

 

Ön korábban az alábbi kijelentéseket tette:

A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban […] merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak”. Forrás: 2006. Neol

 

2010. júliusában a Jobbiknál tett látogatásakor kijelentette, hogy a demokráciát meg fogja védeni minden szélsőségtől, „jöjjön az bármilyen irányból”. 

 „nem hagyjuk büntetlenül a tyúklopást sem, azt sem tűrhetjük el, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni, vagy hogy országgyűlési képviselők semmibe vegyék a magyar bíróságot és annak határozatait” – A magam részéről nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációbólForrás: 2010. 07.15  Neol

 

Ön is emlékszik arra, hogy 2008-2009-ben az akkor masírozó náci terrorista csoport, politikai célkitűzéseinek megvalósítása érdekében, - azóta rendőrkézre került terroristák,- több cigány házat felgyújtottak, hat ártatlan cigányembert, köztük egy öt éves cigány kisgyermeket Csorba Robikát kegyetlenül kivégeztek.

 

2008. augusztus 8. Piricse - Gyetinás Magdolnát a karján és lábán lőtték meg

2008. november 3. Nagycsécs - Nagy Józsefet és Nagy Tibornét fejbe lőtték, azonnal meghaltak

2008. december 15. Alsózsolca - Rontó Krisztiánt csípőn lőtték

2009. február 23. Tatárszentgyörgy – Egy kislányt súlyosan megsebesítettek. Csorba Róbertet és 5 éves fiát Ifj. Csorba Róbertet, miközben menekültek a Molotov koktéllal felgyújtott házukból, megölték

2009. április 22. Tiszalök - Kóka Jenőt szíven lőtték

2009. augusztus 2. Kisléta - Özv. Balogh Józsefnét az ágyában ölték meg, a házban tartózkodó 13. éves kislányt súlyosan megsebesítették

 

Arra kérem Önt felelős államfőként, tiltsa be a 2019. május 21.-re Törökszentmiklósra tervezett romaellenes terrorista demonstrációt, az országban élő 10 millió magyar állampolgár nyugalma, békés együttélése, gyermekeink, unokáinak jövője, és a magyar demokrácia megvédése érdekében.

 

Kiskunmajsa, 2019. 05.17.

 

Tisztelettel:

 

Kolompár Orbán s.k.

 

Magyarországi Cigányközösség Fórum (MCF)