2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Jelölt – Tükörkép a valóságról
2019. 04. 07. 00:00

Alig egy hónapja tűnt fel a közösségi médiában a „Jelölt”, aki görbe tükröt tartva mutatja be az ország politikai helyzetképét, rávilágítva a pártok és egyének önös érdekeire.

A „Jelölt” nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából mutatkozott be az ország nyilvánossága előtt, felfedve abbéli szándékát, hogy elindul minden választáson. Már csak azért is, mert rengeteg támogatója van, főként Ugandából és Nigériából, így nemzetközi cigány is lett.  Állítása szerint több százezer láthatatlan ember, szavazó áll mögötte, így az összes politikai tömörüléshez, civil szervezethez, politikushoz és közszereplőhöz bejelentkezett, illetve megkereste őket, hogy felajánlja magát, a programjait, és megtanulja tőlük a politikát, megértse a sokak számára érthetetlen összefügéseket, politikai fordulatokat.

 

 

Ha valaki nem értené, kétségei lennének mi miért is történik, a Jelölt naponta kétszer is jelentkező videóiból egyszerűen megértheti a valóságot. Megtudhatjuk például, hogy az LMP politikusa, Ungár Péter otthon, a családi asztalnál, ebéd közben hogyan egyezteti az LMP politikai programját édesanyjával, Schmidt Máriával, a Terror Háza Múzeum főigazgatójával, és a nyilvánosság előtti beszéde ellenére hogyan kell segíteni a Fideszt, hogy kétharmados választási győzelemhez jusson, és annak édesanyja is nagyon örüljön. Mert ez a politika.

 

Arról is képet kaphatunk, hogy az MSZP miért és hogyan fonódik össze a korábban fasisztának és rasszistának tartott Jobbikkal, miért olyan nagy most a barátság és a szimpátia a baloldali és radikális jobboldali pártok és politikusaik között. Megtudhatjuk, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak, miért védi például a cigány embert kazánba záró Pócs Jánost, miért rejtegeti egyelőre függöny mögött az új cigány politikai szerveződést, a Firoszt, és azt is, hogyan lehet félmilliárd forintot nyerni cigarettázva bicikliző sportprogramra. A főpolgármester-jelöltekkel is egyeztet, mert Budapest irányításában is szeretne közreműködni, együttműködési megállapodást kötni, és megtanulni, mikor, milyen közegben kell törzsi népnek nevezni a cigányokat.

 

Mivel a „Jelölt” nemzetközi cigány, és főként CKÖ-ben szeretne indulni, a cigány pártokat és civil szervezeteket, magukat vajdának, királynak nevező személyeket, politikusokat is megkeresett.

 

Ha a „Jelölt” nem világosítaná fel az ország választópolgárait, soha nem tudhattuk volna meg például azt, hogy Farkas Félix roma nemzetiségi parlamenti szószóló azért nem szólalt fel az Országgyűlésben, mert nyolc évvel ezelőtt megvetett egy nagy vödör fagylaltot, és attól annyira bedagadt a torka, hogy azóta sem tud megszólalni. Azt is megtudhatjuk tőle, hogy használtruhákkal, bébiételekkel, lejárt szavatosságú tésztákkal, szép szavakkal, ígéretekkel hogyan kell megvásárolni a szegénységben élő, kiszolgáltatott helyzetben élő szavazókat. Miért van szükség cigány CÖF-re, miért kell a migránsveszélyre figyelmeztetni a zsákfalukban, vályogviskókban élő cigány embereket, és miért kell hallgatni a bottal járó, nagykalapos, fehér öltönyös cigányokra. Arról is képet kaphatunk, hogy miért csak a választások előtt két-három hónappal kell felbukkannia politikai pártoknak, vezéreknek, és a sikertelenség miatt hogyan kell bűnbakká tenni a cigányokat, és hogyan kell jól vezetni az Országos Roma Önkormányzatot.  

 

 

A sok felvilágosító videós-tudósítások, találkozókról szóló beszámolók mellett azért oktató, felvilágosító tevékenységet is végez, ajánlásokat fogalmaz meg a „Jelölt”: például ne engedjék a politikai szervezetek maguk közelébe  a tanult fiatalokat, ne álljanak szóba olyanokkal akik valós integrációt, megfelelő minőségű oktatást, munkahelyeket, jövőképet akarnak, és főként azt, ne foglalkozzanak a „Dagival”, mert az demokráciát akar, mindenkivel kötekedik, petíciókat ír, bírál, televíziókban nyilatkozik és az igazságra hívja fel a figyelmet.

 

A „Jelölt” azt javasolja, nyolc-tíz emberrel szervezzenek inkább országos tüntetéseket, biztassák arra a külföldre emigrált romák tízezreit, a közel egymillió külföldi munkavállalót, hogy jöjjön haza, mert itthon várja őket a közmunka, és mivel minden cigány alkalmas a CSOK-ra, vásároljon, építsen lakást, és vegyen autót a kormány-program segítségével, és fogadják el a lejárt szavatosságú élelmiszereket a szavazataikért cserébe.

 

Megtanulhatjuk tőle a legfontosabbat is: a politikában nincs szükség elvekre!

 

Lesújtó valóságkép az országról, a társadalmi közönyről, a politikai helyzetről a „Jelölt” ironikus, olykor gúnyos hangvételű videósorozata, de talán ennek a görbe tükörnek köszönhetően eljöhet a megvilágosodás, és ez által az emberek ráismernek önmagukra, azokra a gyalázatos cselekedeteikre, ártó, önös szándékaikra, amely megbélyegzi, elrabolja a jövőjét nem csak a romáknak, hanem az egész országnak.

 

„Drága testvéreim, barátaim, rokonyjaim, na meg Bözsi!” Javaslom, figyeljétek, kövessétek a „Jelölt” videóit, hogy Ti is tanuljatok, megvilágosodjatok, és hogy a sötétségből mielőbb meglássátok a fényt!

 

Ez az Én üzenetem 2019-ben, a Nemzetközi Romanap alkalmából!

 

Hidvégi-B. Attila