HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Élet Menete – Delegáció indult az auschwitzi megemlékezésre

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Augusztus 01    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Az Élet Mente Alapítvány szervezésében roma és nem roma fiatalok csoportja indult Auschwitz-Birkenauba, hogy a roma holokauszt nemzetközi emléknapján megemlékezzenek az egykori lágerben meggyilkolt áldozatokról. Az első alkalommal útjára indult Roma Élet Menete programban résztvevő 45 fiatal a fővárosi Nehru parton lévő roma holokauszt emlékmű előtti főhajtás után indult Lengyelországba.

Hirdetmény

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány vezetője a RomNet-nek azt mondta, a hagyományos tavaszi nemzetközi Élet Menete program mintájára minden évben szeretnék megrendezni az augusztus 2-ához kapcsolódó megemlékezésüket, hogy az egykori koncentrációs táborok területén megemlékezzenek azokról a romákról, akiket etnikai hovatartozásuk miatt gyilkoltak meg. Az alapítvány programjában résztvevők a birkenaui lágerben lévő emlékmű előtti központi megemlékezésen is részt vesznek.

 

Roma élet Menete

 

 

A következő években a Roma Élet Menete a Phiren Amencaa nemzetközi ifjúsági szervezet által minden évben Krakkóban és Auschwitz-Birkenauban szervezetett egy hetes megemlékezéssorozatába is bekapcsolódnak majd. A budapesti székhelyű nemzetközi roma ifjúsági hálózat idén 15 országból 300 fővel emlékezik a holokauszt roma áldozataira, és az egy hetes programsorozatban Krakkóban workshopokat, konferenciabeszélgetéseket tartanak, valamint holokauszt túlélők mesélnek a vészkorszakban átélt borzalmakról.

 

Roma élet Menete 1

 

A szerdán Budapestről útnak indult delegációt az Élet Menete Alapítvány két roma önkéntese, Kissné Balázs Barbara és Kiss Kálmán vezeti. A 45 megemlékező többek között Ózd, Karancslapujtő, Bihartorda településekről érkezett Budapestre, és a Van Helyed Alapítvány, valamint az Élet Menete Alapítvány képviselőivel külön autóbusszal indultak útra.

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kerekasztal beszélgetést tartott Brüsszelben a pécsi Diverse Youth Network

  • Csütörtökön kísérik utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

  • „Nézzenek a tükörbe!” - Beszélgetés Hídvégi Balogh Attila újságíróval

  • Százak kísérték utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

  • Balhé az ORÖ-ben: bukta az elnök a 800 ezres fizetésétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt