2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csütörtökön tartják Choli Daróczi József gyászszertartását
2018. 05. 18. 00:00

Csütörtökön 14 órakor a Csepeli temető ravatalozójában tartják Choli Daróczi József, magyarországi cigány közélet legismertebb alakjának gyászszertartását - tájékoztatta a család a RomNet-et.

A neves közéleti személyiség családja a RomNet-en keresztül tudatja, hogy a katolikus gyászszertatást megelőző este, 2018. május 23-án szerdán 18 órától a Kossuth Klubban tartanak nyilvános, közös megemlékezést és virrasztást.

 

A család a gyászolókat arra kéri, hogy a gyászszertartásra ne vegyenek és hozzanak koszorút, mert a neves költő végakarata szerint hamvait a cigányok őshazájának tekintett Indiába szállítják, hogy a Gangesz folyóba szórva, megtisztulva, újra eggyé váljon az anyatermészettel.

 

Choli Daróczi József-elhunyt

 

Choli Daróci József cigány író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő és újságíró 1939. május 26-án született a Hajdú-Bihar megyei Bedőn. Életének 79. évében hosszan tartó súlyos betegségben 2018. május 12-én, szombat délután hunyt el. A magyarországi cigányság ikonjaként tisztelt, a romák Fekete Koralljának is nevezett Choli Daróci Józsefet a magyarországi cigányság kultúrájának megismertetésében, és ezáltal a magyar kultúra érdekében végzett munkásságára tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

 

A nyilvános virrasztás helyszíne: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Időpontja: 2018. május 23. 18 óra.

A gyászszertartás helyszíne: Csepeli temető, Budapest XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 270.

Ideje: 2018. május 24. 14 óra.