HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romanapi kulturális műsor Újpesten

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 április 10    Forrás: RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodalmi és zenei műsort rendezett. 

Hirdetmény

Fergeteges kulturális műsor volt Újpesten

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodalmi és zenei műsort rendezett. Köszöntőjében Molnár István Gábor az Újpesti Cigány Önkormányzat elnöke elmondta, hogy kilencedik alkalommal kerül megrendezésre eme kulturális seregszemle. Beszélt az 1840. április 5-én Újpest, mint település létrejöttéről, ahol is tősgyökeres a cigány lakosság. Dr. Zsigmond Barna Pál Újpest alpolgármestere elmondta, hogy Marosvásárhelyen,- mint fiatal - szenvedő alanya volt annak a progromnak, amikor is felbőszített románok támadták meg a békésen tüntető magyarokat. Megemlékezett néhai Puczi Béláról, aki a megmentésükre szervezett cigány csoportot vezette. „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!” - felkiáltással. 

 

Romanap újpesten

 

Közreműködött: Jónás Judit színművésznő, aki a Madarakból lettünk c. eredetmondát mondta el, kitűnő átéléssel. Érdekessége, hogy e mesét az újpesti Bartos Tibor író-műfordító jegyezte le az 1950-es évek elején és 58-ban adta közre „Sosemvolt cigányország” című kötetében. Fellépett Rupa Ilona és Tolnai András énekművészek az Újpest Cigányzenekar kíséretében, Szecső Kovács Zoltán táncosai, Báró, aki a nap konferansziéja is volt, valamint a Lashe Shave együttes, Kunu Márió énekes és az újpesti Lupo rapénekes.   

 

Romanap újpesten 1  Romanap újpesten 2

 

Szervezők voltak: Békés Bence, Landauer Attila, Hegedűs Róbert, Rigó György. Ideje: 2018. április 8. vasárnap 13. óra Helye: Rácz Gyöngyi Közösségi Központ – 1043 Budapest, Tél utca 52. A belépés díjtalan volt. Támogatója: Újpest Önkormányzata, Fővédnökök voltak: Dr. Molnár Szabolcs Újpest alpolgármestere és Csóka János Pál a Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke.

 

Romanap újpesten 3  Romanap újpesten 6

 

RomnetHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Csütörtökön kísérik utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

 • „Nézzenek a tükörbe!” - Beszélgetés Hídvégi Balogh Attila újságíróval

 • Százak kísérték utolsó útjára a cigányság ikonját, Choli Daróczi Józsefet

 • Árnyék ORÖ-t állít fel Kolompár Orbán

 • Balhé az ORÖ-ben: bukta az elnök a 800 ezres fizetésétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt