HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romanapi kulturális műsor Újpesten

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 április 10    Forrás: RomNetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodalmi és zenei műsort rendezett. 

Hirdetmény

Fergeteges kulturális műsor volt Újpesten

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodalmi és zenei műsort rendezett. Köszöntőjében Molnár István Gábor az Újpesti Cigány Önkormányzat elnöke elmondta, hogy kilencedik alkalommal kerül megrendezésre eme kulturális seregszemle. Beszélt az 1840. április 5-én Újpest, mint település létrejöttéről, ahol is tősgyökeres a cigány lakosság. Dr. Zsigmond Barna Pál Újpest alpolgármestere elmondta, hogy Marosvásárhelyen,- mint fiatal - szenvedő alanya volt annak a progromnak, amikor is felbőszített románok támadták meg a békésen tüntető magyarokat. Megemlékezett néhai Puczi Béláról, aki a megmentésükre szervezett cigány csoportot vezette. „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!” - felkiáltással. 

 

Romanap újpesten

 

Közreműködött: Jónás Judit színművésznő, aki a Madarakból lettünk c. eredetmondát mondta el, kitűnő átéléssel. Érdekessége, hogy e mesét az újpesti Bartos Tibor író-műfordító jegyezte le az 1950-es évek elején és 58-ban adta közre „Sosemvolt cigányország” című kötetében. Fellépett Rupa Ilona és Tolnai András énekművészek az Újpest Cigányzenekar kíséretében, Szecső Kovács Zoltán táncosai, Báró, aki a nap konferansziéja is volt, valamint a Lashe Shave együttes, Kunu Márió énekes és az újpesti Lupo rapénekes.   

 

Romanap újpesten 1  Romanap újpesten 2

 

Szervezők voltak: Békés Bence, Landauer Attila, Hegedűs Róbert, Rigó György. Ideje: 2018. április 8. vasárnap 13. óra Helye: Rácz Gyöngyi Közösségi Központ – 1043 Budapest, Tél utca 52. A belépés díjtalan volt. Támogatója: Újpest Önkormányzata, Fővédnökök voltak: Dr. Molnár Szabolcs Újpest alpolgármestere és Csóka János Pál a Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke.

 

Romanap újpesten 3  Romanap újpesten 6

 

RomnetHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

 • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

 • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

 • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

 • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt