HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lázár János gyűlöletkeltése kabinetjének beismerő vallomása

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Március 29    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Lázár Jánosnak a cigányság elleni gyűlöletkeltése nem más, mint saját kabinetjének beismerő vallomása, hogy gyűlöletkeltők és rasszisták, akik a megosztással és félelemkeltéssel akarnak uralkodni.  A RomNet főszerkesztőjének állásfoglalása.

Hirdetmény

A magyar kormány tagjai már nem először bizonyítják, hogy a magyarországi cigányságot másod-, és harmadrendű állampolgároknak tekintik, de Lázár János mostani nyilatkozatát egyben a jelenlegi kabinet nyolc éves munkájának részbeni beismerő vallomásának is tekinthetjük: a kormány tagjai rasszisták, pusztán a félelemre és a gyűlöletkeltésre alapozva tudnak és akarnak uralkodni, miközben a cigányok integrációs törekvésében kudarcot vallottak. A nagy dicsőséggel bejelentett európai zászlóshajó zátonyra futott, a Bt.-ként működő kormány becsődölt, és erről a figyelmet társadalmi csoportok és emberek szembeállításával akarják elterelni.

 

Képtalálat a következőre: „lázár jános cigány”

 

Csak emlékeztetném azt a Lázár János minisztert, aki elvileg az uniós források felhasználásáért is felel, hogy a romák társadalmi integrációja azért sem sikerülhetett az elmúlt nyolc évben, mert az erre a célra lehívott eurómilliárdokat a haverok, a baráti üzleti körök lenyúlták, vagyis egyszerűen ellopták. Akkor, amikor fideszes barátok százmilliókért írnak tanulmányokat uniós projektekhez a társadalmi felzárkóztatásról, amikor Kósa Lajos ügyvédje tízmillióért ír meg egy összeollózott dokumentumot a cigányoknak, amikor a strómanokhoz vándorolnak a projektpénzek, amikor kézilabdacsarnokot, edzőtermet építenek a romák oktatására szánt százmilliókból, nem beszélhetünk tisztességről, becsületről és valós munkáról.

 

Elhiszem, hogy vadászkastélyokból, luxusjachtokból, helikopterekből, budai luxusvillákból kitekintve valóban másként fest a valóság. Azt is tudjuk jól, mindenki épp annyit ér, amennyije van, ezért a legfőbb megbecsülés az Önök részéről csak azokat illeti, akiknek percenként épp annyi a keresete még akkor is ha alszik, mint amennyit egy kétkezi munkás túlórákkal, hétvégi pluszmunkákkal egy teljes évben keres.

 

Lázár Jánosnak, Orbán Viktornak, Trócsányi Lászlónak, és a kormányt kiszolgáló személyzetének, a gyűlöletkeltést folyamatosan szinten tartó és generáló propagandagépezetének meg kellene hallaniuk a vidéken élő cigányok, és a tárdadalom perifériájára szorult milliók jajkiáltását, mert eljöhet az az idő, amikor a kilátástalan jövő előtt álló, éhező és fázó emberek tömegeit nem lehet majd elhallgattatni. A propagandakormányzás helyett valós cselekvésre van szükség!

 

Én reménykedem abban, hogy a félrevezetett, megbélyegzett, a gyűlölet tárgyává tett népcsoport felismeri mind Lázár János, mind pedig Orbán Viktor már sokadik rasszista kijelentésének valós mondanivalóját, értelmét, és nem várja meg azt a pillatatot, amikor majd romákat ábrázoló óriásplakátokkal riogatják Magyarország és Európa lakosságát, és drótkerítések mögé szorítva akarja a kormány megvalósítani a cigányok valós integrációját, vagy megvédeni a cigányoktól a magyarokat!

 

A magukat romáknak vallók, magyar állampolgárként ugyanazokkal a jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek. Elvárjuk, hogy mindennemű megkülönböztetés nélkül élhessünk ebben a hazában, amelynek 600 éve elnyomottjai vagyunk, de úgy látszik, a kormány és a politika törekvése az, hogy további 600 évig kiszolgáltatott és gyűlölt nép maradhassunk!

 

Ha a hatalma megtartásához a cigányság szavazatára is számít a Fidesz, akkor állítsa meg a gyűlöletkeltést, és a rasszista, megbélyegző kijelentést tevő politikusok távozzanak a közéletből!

 

HBA-

 

Hidvégi-B. Attila - FőszerkesztőHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt