2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A hivatalvezető kizáratta az ORÖ elnökét saját irodájából
2018. 03. 21. 00:00

A hivatalvezető három biztonsági őrrel próbálta távol tartatni az ORÖ elnökét saját irodájától; Balogh Jánost szerda délelőtt az épületbe se akarták beengedni, ezért rendőrt hívtak.

Az ORÖ hétfőn tartott rendkívüli közgyűlést, amelyen a 47 fős testület megjelent 45 képviselője nem szavazta meg a hivatalvezető, Cserháti Tiborné felmentését, Balogh János elnök a rendkívüli testületi ülés után viszont írásban felmondott az önkormányzat hivatalvezetőjének, és a felmondási időre felmentette a munkavégzés alól.

 

Képtalálat a következőre: „balogh jános orö”

 

Cserhátiné kedden ennek ellenére bement a hivatalba, szerdára pedig arra hivatkozva, hogy nincs az épületben internetszolgáltatás, az elnök tudta nélkül munkaszüneti napot rendelt el. Balogh János ORÖ-elnök szerda délelőtt több képviselőtársával együtt azzal szembesült, hogy az épületben három jól megtermett biztonsági őr van, akik nem akarték beengedni sem az épületbe, sem pedig a saját irodájába.

Az ÖRÖ elnöke ezért rendőrt hívott a Dohány utcai épületbe, és büntetőfeljelentést tett a mindennemű megbízás nélkül tevékenykedő három férfi ellen.

 

A hivatalvezetőnek a közgyűlési döntés ellenére egyébként azért mondott fel az önkormányzat elnöke még hétfő délután, mert a múlt héten Cserhátiné 19.600 darab levelet küldött ki postán azoknak a választópolgároknak, akik szerepelnek a roma nemzetiségégi választói névjegyzékben azért, hogy felhívja a figyelmüket, hogy amennyiben nem iratkoznak le, az április 8-i országgyűlési választásokon nem szavazhatnak pártlistára. Több képviselő állítása szerint mindez Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos utasítására történt.

 

Horváth Aladár, a Magyarországi Roma Parlament Egyesület elnöke egyébként ma délutánra, március 21-én 17 órára, a Rasszizmus elleni világnapon „a romák valós képviseletének kiharcolása érdekében” demonstrációt hirdetett az Országos Roma Önkormányzat budapesti Dohány utcai székháza elé. A roma politikus a RomNet-hez is eljuttatott felhívásában úgy fogalmazott: „a magyar állam és annak bűnüldöző szervei nem lépnek föl a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos vezérelte, az Országos Roma Önkormányzatot is átszövő, bűnszervezettel szemben, ezért az öntudatos állampolgároknak kell kikényszeríteni a távozásukat!”

 

HBA