HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Széthúzás helyett egységet és szakmai munkát szorgalmaz a Lungo Drom

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Február 15    Forrás: Magyar Hírlap-RomNet


Ez a cikk archív

A Lungo Drom üdvözli az Országos Roma Önkormányzat közgyűlésének döntését, amely szerint az országgyűlési választásra bejelentett nemzetiségi listát az általa, illetve szövetségesei által javasolt és támogatott Farkas Félix vezeti – közölte a Magyar Hírlappal a szervezet.

Hirdetmény

A kormánypárti lap csütörtöki cikkében azt írja:, „bár szoros volt a szavazás, végül a parlamenti szószólói posztot az elmúlt években is ellátó politikus mellett döntött a testület. A jelöltségre az ORÖ elnöke, Balogh János is benevezett, ám alulmaradt”.

 

Képtalálat a következőre: „lungo drom”

 

A Lungo Drom szerint ők az önkormányzatban továbbra is az „egységet és a szakmai munkát jelentik, szemben a széthúzással és az értelmetlen botránypolitizálással”, amit mutat az eredmény is, „minden befolyásolási szándék, manipuláció ellenére”. Hozzátették, Farkas Félix az elmúlt négy évben is a roma nemzetiség jogait és érdekeit képviselte a parlamentben, az ORÖ pedig újabb négy évre ad számára felhatalmazást, tovább erősítve a felzárkózáspolitikában betöltött szerepvállalását. A Lungo Drom amúgy is fontosnak tartja a roma nemzetiséget képviselő szószóló jelenlétét az Országgyűlésben – tették hozzá –, együttműködik és minden szakmai támogatást megad a vele azonos értékrendet képviselő szószóló számára.

 

 „Célunk, hogy a magyarországi cigányság képviselete a döntéshozatali mechanizmus minden szintjén jelen legyen, a cigányság társadalmi felzárkózását szolgáló intézkedések tovább folytatódjanak. Ezt a célt szolgálja a Lungo Drom és a Fidesz, valamint a humántárca között 2017-ben létrejött megállapodás is” – olvasható a roma szervezet közleményében. Szerintük áprilisban nem kevesebb dőlhet el, mint, hogy megmarad-e Magyarország olyannak, amilyen ma, vagy bevándorlóország lesz. Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami nem csak hazánk szuverenitását, hanem a cigányság felzárkóztatását is veszélyezteti.

 

Képtalálat a következőre: „lungo drom” 

 

Kedden, közvetlenül az ORÖ közgyűlése után, 18:15-kor az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül az Országos Roma Önkormányzat is kiadott egy közleményt. A roma szervezet mindössze két mondatban tudatta a következő négy évre vonatkozó, a több százezezer fős magyarországi cigányság képviseletére vonatkozó határozatát:

 

„Az Országos Roma Önkormányzat a mai napon megtartott Közgyűlésén törvényesen és sikeresen döntött a 2018-as országgyűlési választásokra bejelentett listájának összeállításáról. A döntés alapján a listát Farkas Félix, a Lungo Drom és szövetségesei jelöltje vezeti, aki az elmúlt négy évben is szószólóként képviselte a cigányság érdekeit a Parlamentben”.

 

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt