2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Széthúzás helyett egységet és szakmai munkát szorgalmaz a Lungo Drom
2018. 02. 15. 00:00

A Lungo Drom üdvözli az ORÖ döntését, amely szerint az országgyűlési választásra bejelentett nemzetiségi listát az általa, illetve szövetségesei által javasolt és támogatott Farkas Félix vezeti.

A kormánypárti lap csütörtöki cikkében azt írja:, „bár szoros volt a szavazás, végül a parlamenti szószólói posztot az elmúlt években is ellátó politikus mellett döntött a testület. A jelöltségre az ORÖ elnöke, Balogh János is benevezett, ám alulmaradt”.

 

Képtalálat a következőre: „lungo drom”

 

A Lungo Drom szerint ők az önkormányzatban továbbra is az „egységet és a szakmai munkát jelentik, szemben a széthúzással és az értelmetlen botránypolitizálással”, amit mutat az eredmény is, „minden befolyásolási szándék, manipuláció ellenére”. Hozzátették, Farkas Félix az elmúlt négy évben is a roma nemzetiség jogait és érdekeit képviselte a parlamentben, az ORÖ pedig újabb négy évre ad számára felhatalmazást, tovább erősítve a felzárkózáspolitikában betöltött szerepvállalását. A Lungo Drom amúgy is fontosnak tartja a roma nemzetiséget képviselő szószóló jelenlétét az Országgyűlésben – tették hozzá –, együttműködik és minden szakmai támogatást megad a vele azonos értékrendet képviselő szószóló számára.

 

 „Célunk, hogy a magyarországi cigányság képviselete a döntéshozatali mechanizmus minden szintjén jelen legyen, a cigányság társadalmi felzárkózását szolgáló intézkedések tovább folytatódjanak. Ezt a célt szolgálja a Lungo Drom és a Fidesz, valamint a humántárca között 2017-ben létrejött megállapodás is” – olvasható a roma szervezet közleményében. Szerintük áprilisban nem kevesebb dőlhet el, mint, hogy megmarad-e Magyarország olyannak, amilyen ma, vagy bevándorlóország lesz. Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami nem csak hazánk szuverenitását, hanem a cigányság felzárkóztatását is veszélyezteti.

 

Képtalálat a következőre: „lungo drom” 

 

Kedden, közvetlenül az ORÖ közgyűlése után, 18:15-kor az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül az Országos Roma Önkormányzat is kiadott egy közleményt. A roma szervezet mindössze két mondatban tudatta a következő négy évre vonatkozó, a több százezezer fős magyarországi cigányság képviseletére vonatkozó határozatát:

 

„Az Országos Roma Önkormányzat a mai napon megtartott Közgyűlésén törvényesen és sikeresen döntött a 2018-as országgyűlési választásokra bejelentett listájának összeállításáról. A döntés alapján a listát Farkas Félix, a Lungo Drom és szövetségesei jelöltje vezeti, aki az elmúlt négy évben is szószólóként képviselte a cigányság érdekeit a Parlamentben”.