HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Helyet, teret és erőt adna a roma gyülekezeteknek az MCP

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Február 07    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A roma gyülekezeteknek is nagyobb lehetőségeket biztosítana a Magyarországi Cigánypárt (MCP), ha a jövő nemzedékének politikai alapjainak építésében kitűzött céljukat elérik április 8-án, a 2018-as országgyűlési választásokon. 

Hirdetmény

Dancs Mihály, az MCP pártigazgatója és Horváth József pártelnök, valamint Nótár Ilona kampányfőnök szerdán, a budapesti Napházban, az először tartott roma gyülekezetek konferenciáján arról beszélt, hogy helyet, sokkal nagyobb teret és erőt kell adni a roma gyülekezeteknek, mert a roma közösségekre ők vannak a legnagyobb pozitív hatással.

 

Dancs Mihály-   Horváth József-MCP elnök

 

Az ország szinte valamennyi településén jelenlévő gyülekezet a roma közösségekre olyan hatással van, amely valódi erőt képes mutatni Isten igéjén keresztül, és elhivatottá, identitásban és hitben megerősítve büszkévé tesz – érvelt Dancs Mihály pártigazgató, aki szerint az MCP az első olyan etnikai párt, amely megszólította a roma gyülekezeteket, meghallgatja problémáikat, és valós politikai és érdekképviseleti lehetőséget kínál számukra is.

 

Ahol hit van, ahol jelen van az Isten, az emberek felemelik a fejüket büszkén, és a gyülekezetekben megtapasztalt erővel és boldogsággal kiutat találnak a kilátástalanságból – mondta az MCP pártigazgatója.

 

Dancs Mihály arról is beszélt, hogy számtalan támadás éri őt és pártját, mert elindulnak az országgyűlési választásokon, de mint fogalmazott, a támadások „leperegnek” róluk. Sok fiatal szállt be mellénk, mert látják, jót akarunk, mi a jövőt építjük – fogalmazott.

 

A pártigazgató, és Horváth József pártelnök a konferencián az ország különböző részeiből érkezett több tucatnyi  roma gyülekezetvezető, pásztor és hívő előtt úgy fogalmozott, nem kergetnek hiú ábrándokat, nem akarnak kormányra kerülni, és azzal is tisztában vannak, hogy nem fog sikerülni átlépniük a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, de a biztos jövőt, a valós politikai képviselet alapjának számító 1 százalékos eredményt, amely közel 50 ezer szavazatot jelent, hittel és kitartással el fogják tudni érni.

 

„Az 1 százalék a cél, hogy politikai alapot építsünk a jövő nemzedékének” – mondta Dancs Mihály, hozzáfűzve, ha ez sikerül, az április 8-ai választások utáni voksolásokon már tényezőnek számító erőként léphet fel a magyarországi cigányság képviselete, és büszkén mérettetheti meg magát a helyhatósági és az uniós parlamenti választásokon is.

 

Az MCP szerint a rendszerváltozás óta eltelt közel három évtized alatt egyetlen politikai párt sem tűzte zászlajára a romák igazi, valós képviseletét, ezért a romáknak maguknak kell kezükbe venni a sorsukat.

 

Csík Benedek  Nótár Ilona

 

Csík Benedek, a Budapesti Roma Hit Gyülekezete pásztora történelmi tettnek nevezte az MCP által összehívott gyülekezeti konferenciát, és mint fogalmazott, az összetartozás érzésével és az összefogás erejével, Isten parancsára történő cselekedet csak jót hozhat.

 

A konferencián többek között részt vett a magát Romano Krajnak, Cigány Királynak nevező Horváth József győri vállalkozó is, aki maga is egy roma gyülekezet pásztoraként tevékenykedik az ország nyugati megyéjében.

 

A rendezvény végén a pásztorok, az érdeklődők és a párt vezetői közösen imádkoztak a 2018. április 8-án tartandó országgyűlési választás sikerességéért.

 

Konferencia  Konferencia meghívó

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt