2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Teleki László: Szavazatgyárat épít a Fidesz a Lungo Drommal!
2017. 10. 31. 00:00

Szavazatgyárat épít a Fidesz a Lungo Drommal, ezért kellett a szombati szolnoki kongresszus - mondta Teleki László az Országgyűlésben, bírálva Balog Zoltán minisztert és a kormányt.

A szocialista parlamenti képviselő azt kérdezte Balog minisztertől, miért tartják fenn folymatosan a törvénytelenséget, és miért nem kérik számon Farkas Flóriánt a milliárdos pénzherdálásokért?

 

Képtalálat a következőre: „teleki lászló mszp”

 

A miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki megvédte a Lungo Dromot, azzal magyarázva, hogy a kormány a legnagyobb szervezettel működik együtt, és ezt szerinte inkább dícsérni, nem pedig bírálni kellene. Arra persze nem reagált, hogy a Híd a börtön világába mikor nyílik meg, és miért védik foggal-körömmel Farkas Flóriánt. 

 

 

Az MSZP korábban közéleményt is kiadott a Lungo Drom kongresszusára reagálva:

 

MSZP: Farkas Flóriánnak börtönben kellene ülnie


MSZP Plakát

 


Az MSZP szerint Farkas Flóriánnak ma nem a Lungo Drom általa lefizetett kongresszusán, hanem egy normális országban már rég a börtönben kellene ülnie. Az, hogy ő és Orbán Viktor barátok, mindent elárul róluk, az erkölcseikről és arról, hogy magas ívben tesznek a demokráciára - írta Bárány Balázs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja közleményében.


Farkas Flóriánnak ma nem a Lungo Drom általa lefizetett kongresszusán, hanem egy normális országban már rég a börtönben kellene ülnie. Az, hogy ő és Orbán Viktor barátok, mindent elárul róluk, az erkölcseikről és arról, hogy magas ívben tesznek a demokráciára.

Az, hogy Farkas Flórián szabadlábon van, és a Lungo Drom létezik, olyan szégyen, amit a roma társadalomnak és a 2018-tól helyreállított jogállamnak együtt kell orvosolniuk.



Farkas Flórián ma csak azért nem ül börtönben, mert miután hűtlen kezeléssel lebukott, a köztársasági elnök kegyelmet adott neki. Ezt követően a Farkas Flórián által vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) lenyúlta az Európai Unió Híd a Munkába Programjának 1,5 milliárd forintját, de a Fidesz-kormány ezt is elkente: Orbánék inkább kifizették a hiányzó pénzt, csak hogy Farkas Flórián ezt is megúszhassa.



Farkas Flórián ellen most is több büntetőeljárás zajlik, többek között csalás, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával.



Az, hogy mindennek ellenére Farkas Flórián és az általa lefizetett szervezet a Fidesz választási szövetségese, igazolja a mondást: megtalálja a zsák a foltját.

 

Bárány Balázs
országos elnökségi tag