HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megint jól jártak Farkas Flórián ismerősei

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 Augusztus 26    Forrás: Magyar Nemzetgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Havonta négyszázezer forintos díjért szerződött Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz hű emberekkel az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Hirdetmény

Az intézmény többek között pincérekkel kötött szerződést cigány fiatalok mentorálására – állította Hadházy Ákos, az LMP társelnöke budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus szerint arra használták fel a romák mentorálását célzó kétmilliárd forintos pályázati összeget, hogy a fideszes politikus kifizethesse a hozzá hű embereket.

 

Flóri

 

„Eddig nyolcvan emberrel szerződött a főigazgatóság négy évre. Közülük hetvennek csak középfokú végzettsége van – többségük pincérként végzett –, de tizenhármuknak még érettségije sincs, holott a munka komoly adminisztratív feladatokkal jár, többek közt be kell számolniuk a segített pszichés fejlődéséről is” – mondta Hadházy Ákos. Szerinte a szerződést kötők többsége cigány önkormányzati képviselő vagy annak hozzátartozója, olyanok, akik segítették megtartani Farkas Flórián hatalmát.

 

A pályázat célja egyébként az volt, hogy a romák tartós, kilenc hónapon át tartó segítséget kapjanak például a munkakeresésben. „Nem ördögtől való, hogy segítették őket például abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkát. Az viszont már furcsa, hogy a mentorok esetében semmilyen kiválasztási, felvételi procedúra nem zajlott” – fogalmazott az LMP-s politikus. 

 

Hadházy egy szekszárdi bírósági ítéletre hivatkozva felidézte, hogy a helyhatósági választáson szervezetten vitték szavazni a roma választókat. Szerinte ez azt jelzi, hogy a Fidesszel választási szövetséget kötött Lungo Drom vezetőjének feladata lehet a cigányság választási részvételének megszervezése, amely pénzt igényel.

 

Az ügy pikantériája, hogy már második alkalommal hagyják ki az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) egy a cigányságnak szánt pénzekről való döntésből. Korábban beszámoltunk arról, hogy a 2,5 milliárd forintba kerülő Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ esetében sem kérték ki az ORÖ véleményét, a szervezet helyett inkább a Lezsák Sándorhoz köthető NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-hez került a pénz nagy része. A kormányzat tavaly 1,3 milliárd forint adósságot vállalt át a cigány szervezettől a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével összeforrt Híd a munka világába program kétes pénzköltései után. Rétvári Bence, a humántárca államtitkára a parlamentben azzal védte a roma önkormányzatot, a kormány számára prioritás, hogy az ORÖ működése megmaradjon, hogy a cigányság felzárkóztatása jól fusson.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt