2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Eltemették Rostás László kiskunhalasi roma politikust
2017. 06. 17. 00:00

Több százan vettek végtisztességet a 64 éves korában elhunyt kiskunhalasi roma politikustól, Rostás Lászlótól.

Rostás László, a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnöke, a városi képviselő-testület volt tagja rövid ideig tartó súlyos betegség után, életének 64. évében június 10-én, szombaton hunyt el.

 

Rostás László

 

Rostás László az Eötvös Lóránd Tudományegyetem szociális munkás szakán szerzett diplomát, hosszú évekig a Kiskunhalasi családsegítő Szolgálat munkatársa volt, a Kiskunhalasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 1993-as megalakulása óta, később a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt haláláig.

 

Az Országos Cigány Önkormányzat tagja és alelnöke volt, a Bács-Kiskun Megyei Cigány Szervezet elnöke, a kiskunhalasi képviselő-testület tagja. Több országos szintű, a magyarországi cigányság helyzetét javító program kidolgozásában és megvalósításában vett részt, a hazai cigányságért végzett munkájáért 2009-ben, A Kisebbségekért díjban részesült, az elismerést a Parlamentben vette át.

 

Rostás László gyászszertartását Kiskunhalason az Alsóvárosi Katolikus Temetőben tartották pénteken. Az elhunyt kiskunhalasi roma politikus ravatala előtt, családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, a városvezetés, az önkormányzati hivatal dolgozói, valamint volt és jelenlegi képviselő-testületi tagok, a különböző intézmények és szervezetek képviselői, valamint az Országos Roma Önkormányzat képviselői és a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) vezetői és tagjai rótták le kegyeletüket.

 

A szertartás a cigány himnusszal indult, majd a cigányság nevében Burai Béla megyei cigány vezető mondott búcsúzó beszédet, kiemelve, Rostás László élete során mindig a cigányságért dolgozott.

 

 

Rostás Lászlót Kiskunhalas önkormányzata és a cigány önkormányzat saját halottjának tekintette.

 

HBA