HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Orbán romaügyi biztosa nem segít, apjának tüzelőre se telik

betűméret csökkentése betűméret növelése
2017 Március 04    Forrás: hírtv


Ez a cikk archív

Mélyszegénységben él a miniszterelnök romaügyi biztosának édesapja. Idősebb Farkas Flórián Célpont című műsorunknak mondta el, hogy tüzelőre sem telik neki. 

Hirdetmény
Mélyszegénységben él a miniszterelnök romaügyi biztosának édesapja. Idősebb Farkas Flórián Célpont című műsorunknak mondta el, hogy tüzelőre sem telik neki. Ismertté vált fiára nemigen számíthat. Ifjabb Farkas Flórián is megszavazta a Fidesz képviselőjeként az új alaptörvényt, amely kimondja, hogy a nagykorú gyermek köteles gondoskodni rászoruló szüleiről.
Idősebb Farkas Flórián
A miniszterelnöki biztosa édesapja, idősebb Farkas Flórián

A Célpont stábja Szolnok felé tartott. Kollégáink a Meder utcát keresték a Tisza partján fekvő városban. Hivatalosan ott lakik Orbán Viktor miniszterelnök cigányügyi biztosa, Farkas Flórián.  A családtagok fogadtak minket. Azt nem állítjuk, hogy Farkas Flórián felesége szélesre tárta előttünk az ajtót.

 

Nem is fogjátok megtalálni. Nem tudjátok legyőzni, a világon senki.

 

  Fotó: Hír TV

 

Nem legyőzni, csak kérdezni szerettük volna. Szolnokról Tiszaroffra vezetett az út. A kunhegyesi járásban található községben jött a világra 1957 szeptemberében Farkas Flórián. Úgy hallottuk, hogy az édesapja ma is a faluban él. De Tiszaroff polgármestere kiábrándított minket.

 

– A Farkas Flóriánnak a Farkas Flórián nevű apja az Roffon lakik. Nem. Hát szerintem sem. Pélyen. 
– Pély?


Irány Pély, ahol a helyi polgármester szintén segítőkésznek bizonyult.

 

„Én elvesztettem a fonalat. A hivatalsegédünk, csak osztott munkaidőbe van, reggel per délután, most éppen otthon van, majd mindjárt leszaladok érte, és elhozom. És akkor ő hátha tud olyat, akit meg lehet keresni” – mondta a Célpontnak a polgármester.

 

A hivatalsegéd kapcsolata Farkas Flórián egyik testvére volt, akit düledező házak között találtunk meg.

 

„Nem tartja a kapcsolatot, gondolom, vagy nem akar minket kisegíteni például, holott volt már eszembe, és képzelje el, hogy egy nyilatkozatot vagy bármilyen papírt szerettem volna beírni neki, hogy igenis ilyen körülmények között élek, nem szégyellem a szegénységet, ezt aláírom, de hogy valamilyen kis csekélyke pénzecskével segítene” – árulta el Farkas Irén.

 

  Fotó: Hír TV

 

Irén segítségével telefonon elértük idősebb Farkas Flóriánt, akivel mostanában nem beszél a fia.

 

– Összevesztünk. Nem beszélgetünk. Azt mondta, hogy egyelőre nem akar senkivel beszélni, mert ő is nagy bajban van. 
– Igen? Na, csak ennyit akartam. 
– Nagyon nagy bajban van, mert benne van ebben a sikkasztásban, meg ez meg az, oszt most felelősségre akarják vonni, de nem hiszem, hogy sikerül, mert ő a miniszterrel teljesen jóba van.

 

Idősebb Farkas Flórián a Békés megyei Elek városában lakik. A környéket Viharsarokként szokás emlegetni az agrárszocialista mozgalmak miatt.

 

  Fotó: Hír TV

 

– Alkalmai munkákat szokott vállalni meg ilyesmi, meg hát itt a közmunkát. (...)  – így az egyik helyi lakos. –Nem mondaná meg az ember, hogy a fia mennyire magas polcon van. Egyáltalán – teszi hozzá egy másik szomszéd.

 

A kisvárosban szinte mindenki ismeri a nagy ember édesapját.

 

„A helyzet az, hogy nem nagyon lehet költekeznem, mert kb 50 ezer forintból tudom megvenni, ami kell. Azt a kevés élelmiszert, meg a tüzelőt, azt már meg sem tudom venni” – mondta az idősebbik Farkas Flórián.

 

  Fotó: Hír TV

 

Az apa azt mondja, hogy fiára, ifjabb Farkas Flóriánra alig számíthat.

 

Megmondom őszintén, hogy az elmúlt időszakokban úgy értve, hogy az tavaly meg az előtt is, mindig megtisztelt egy pár ezer forinttal. Vagy pár tízezer forinttal is.

 

Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat vezetője volt, mielőtt miniszterelnöki biztos lett belőle. Elnöksége idején foglalkoztatási szövetkezet alakult a cigányok felzárkóztatására. Másfél milliárd forintnak veszett nyoma, a pénz azóta sincs meg. A szövetkezet a napokban feloszlatta magát.

 

 

Lopás kicsiben és nagyban - A Célpont tényfeltáró sorozatának 1. része:

 

Hogyan lett állófogadás egy kis falu szegény cigány gyerekeinek Mikulás-csomagjaira szánt százezer forintból? Pontosan úgy, ahogy huszonhárommillió forint eltűnhetett a négyes metró minden egyes méteréből. Lopás kicsiben és nagyban.

 

 

A Célpont tényfeltáró sorozatának 2. része 11:45 másodperctől:

 

Kinél tűnt el a romák felzárkóztatására szánt másfél milliárd forint. A Célpont utánament: kamuszerződéseket talált kamuszámlákkal.

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt