2024 May 19., Sunday/Ivó, Milán napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Alamizsnával mentenék becsületüket az ORÖ képviselői
2016. 12. 04. 00:00

Bár milliókat kerestek ebben az évben az ORÖ lojális képviselői, becsületük és tisztességük propagálásaként alamizsnával támogatnák a rászoruló romákat. Íme, az évtized jótékonysági felajánlása!

Karácsony közeledtével gyakrabban nyílik meg az emberek szíve és pénztárcája, hogy segítséget nyújtson a nélkülöző embereknek. Ez alól az ORÖ képviselői sem kivételek. Remélem, ezért a nemes felajánlásért minimum Pro Caritate-díjat kapnak Balog Zoltán humánminisztertől!

 

Már többször írtam arról, hogy februártól havi 450 ezer forintos támogatást kapnak a Balogh Jánoshoz és Farkas Flóriánhoz lojális ORÖ-s képviselők, amiből úgynevezett „megyei irodát” működtetnek, ahol természetesen vagy saját magukat, vagy közvetlen hozzátartozóikat alkalmazzák. Az sem ritka, hogy ezeket a „megyei irodákat” a képviselők saját lakásukban működtetik, tetemes rezsiköltséget és bérleti díjat elszámolva. Ebben az évben így a lojális képviselők 5-6 millió forintot kaphattak. No, de ne legyünk irigyek, ne sajnáljuk tőlük azt a kis fizetést, hiszen esküjükhöz híven és méltón a cigányságért dolgoztak és dolgoznak ma is, éjt nappallá téve. Még akkor is, ha a megyei irodák működése, vagy a képviselő urak és hölgyek munkája számunkra mérhetetlen és láthatatlan.

 

Tegyünk félre mindent, hiszen egy jó cselekedettel minden rosszat el lehet tüntetni, és mint a gyóntatófülkében, minden bűn alól feloldozást kaphatnak.

 

Nem csigázom tovább az olvasók érdeklődését, elárulom írásom okát: birtokunkba került egy levél, amelyből kiderült, nagyon példamutató és nemes felajánlást tettek az ORÖ RPM-es képviselői a hétmilliós luxusautóval furikázó, havi félmilliós fizetésért dolgozó elnökük, Balogh János felé. A nemesség lovagjai a „erkölcsösség, törvényesség és szakmaiság” másodpéldányán keresztül képviselőtársaiknak azt javasolták, hogy a Tiszavasváriban éhező és nélkülöző emberek megsegítésére, tekintettel a téli időjárásra, ajánljanak fel a decemberi tiszteletdíjukból 5-5 ezer forintot! És mindezt nem pusztán a segítésért, hanem mint minden egyéb mást is, kizárólag Önös célból: azért, hogy azt bizonygassák a külvilág felé, méltóak arra, hogy képviseljék, illetve ők áldozatkészen támogatják a hazai cigányságot!

 

"Bízunk benne, hogy kérésünket minden képviselő társam támogatja, bizonyítván ezzel, hogy méltóak vagyunk arra, hogy képviseljük, és lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a hazai cigányság arra rászoruló családjait" - fogalmaztak levelükben.

 

Ha nemcsak Balogh Jánoshoz és Farkas Flóriánhoz lojális képviselőket, hanem a teljes 47 fős testületet tekintjük, akkor ez a felajánlás éppen 235 ezer forint! Pont a fele annak az összegnek, amennyit egy-egy megvásárolt képviselő havonta kapott „irodacélra” 10 hónapon keresztül, köztük az RPM képviselői is. Nagyon remélem, hogy erre a nemes felajánlásra felfigyel majd egész Magyarország, és a kormány tagjai könnyeiket törölgetve eltekintenek a milliárdok elherdálásától, elengedik az adósságokat, és további százmilliókat adnak majd irodafejlesztésre. Abban is bízom, hogy az évtized legnagyobb jótékonysági felajánlásának előterjesztőit Pro Caritate-díjban részesíti Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, és talán Ferenc pápához is eljut ennek a jótékony cselekedetnek a híre, és személyesen áldja meg a képviselőket!

 

Meggyőződésem, hogy a magyarországi cigányság és az egész magyar társadalom ekkora áldozatvállalást nem várhat el az ORÖ képviselőitől, és ekkora felelősség és teher nem nyomhatja vállukat, hiszen áldozatos munkájukba már így is rendkívül belefáradtak! Az a havi 5 ezer forint mínusz pedig a valós és hiteles képviseletük megcsorbulását, akadályoztatását jelentheti. Hiszen a havi 450 ezer forint is kevésnek bizonyult. Ráadásul tél jön számukra is, és félő, már nem lesz többé „szalonna”.

 

Mindezekért a RomNet főszerkesztőjeként felajánlom Dr. Horváth Ferencnek, aki az Összefogás a Bűdi Romákért Egyesület nevében tett felhívást a Facebook-on, hogy megduplázom az ORÖ Roma Polgárjogi Mozgalom színeiben mandátumot nyert képviselőinek felajánlását, és képviselőnként nem 5, hanem 10 ezer forint (összesen 470 ezer forint) értékben ajánlok fel segítséget a tiszavasvári, vagy a Roma Rendőrök Egyesületének elnöke által javasolt közösségnek! Igaz, hogy a RomNet is a megszűnés határán táncol, anyagi forrása eddig sem volt, de ígérem, még decemberben eljuttatjuk a felajánlásunkat Horváth Ferencen keresztül a rászoruló embertársainkhoz. És nem azért, hogy mi bizonyítsunk bármit is a cigány választópolgárok felé! Csak azért, hogy valóban segítsünk, és egyben megmutassuk, mennyire aljas és méltatlan hivatalos képviselete van ma a cigányságnak!

 

Hidvégi-B. Attila