HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendőrgyilkosság: Gyertyagyújtással emlékeztek roma aktivisták a rendőrpalota előtt

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Október 26    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Gyertyagyújtással, néma megemlékezéssel fejezték ki részvétüket a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, gépkarabéllyal egy neonáci által megölt 46 éves rendőrtisztért roma aktivisták szerda este a Rendőrág Igazgatási Központja előtt. Setét Jenő, az Ide tartozunk! nevű csoport vezetője által szervezett esemény a szélsőjobboldali, paramilitáris szervezetek azonnali felszámolását sürgető néma tüntetés volt.

Hirdetmény

Pálvölgyi Péter rendőr őrnagy 46 éves múlt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának kiemelt főnyomozójaként teljesített szolgálatot. 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében, és kiváló embert, kitűnő kollégát ismertek meg benne. Pintér Sándor belügyminiszter Pálvölgyi Pétert előléptette rendőr alezredessé és hősi halottá nyilvánította.

 

 

A gyilkos lövést Győrkös István, az ismert neonáci-hungarista, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai szervezet alapítója és vezetője adta le a házkutatásra érkezett rendőrökre. A támadó akkor kezdett el lövöldözni, amikor a két járőr be akart jutni a házba házkutatási paranccsal, illegális fegyvereket kerestek nála. A neonáciként ismert férfi az egyik rendőrt fejbe lőtte, aki azonnal meghalt.

 

Setét Jenő, az Ide tartozunk! csoport vezetője a RomNet-hez egy állásfoglalást juttatott el a néma megemlékezésüket megelőzően, amelybe arra hívta fel a figyelmet, hogy a neonáci szerveződések elsődlegesen a roma embereket és közösségeiket vették és veszik célba, de mindenki más is veszélybe van tőlük, akik nem velük van.

 

A roma aktivista a legmélyebb együttérzését fejezte ki a Bőnyben meggyilkolt rendőr családtagjainak, azt követelte a kormánytól, hogy mindent tegyenek meg a neonácik szervezetinek, fegyverraktárainak és kiképző táborainak felszámolása érdekében.

 

A RomNet már többször írt arról, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal Magyarország egyik legnagyobb és legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportja, és ennek a szervezetnek voltak tagjai a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat elkövetői is.

 

Az Ide tartozunk! csoport által szervezett gyertyagyújtáson mintegy kéttucatnyi roma aktivista vett részt, és szív alakot formázott mécseseikkel nem csak részvétüket fejezték ki, hanem tiltakoztak a szélsőséges eszméket hirdető szervezetek és félkatonai csoportosulások ellen.

 

Gertyagyújtás  Megemlékezők

megemlékezés  megemlékezés

 

HBA

 

 

Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat

email: idatartozunk@gmail.com

 

 

ÁLLÁSFOGLALÁS

 

 

Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat döbbenettel értesült a mai hírekben, arról, hogy Bőny településen egy közismert neonáci megölt egy intézkedő rendőrt.

 

Ennek kapcsán elsőként a legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki az áldozat, a megölt rendőr családjának, hozzátartozóinak, kollégáinak és a rendőrség testülete felé.

 

Ezzel egyidejűleg felhívjuk a figyelmet arra, hogy közösségünk már évekkel ezelőtt követelte, hogy a kormány és a belügy tegyen konkrét lépéseket:

 

–   a nenonáci és félkatonai szervezetek betiltása és felszámolása érdekében,

–   haladéktalanul számolják fel e képződmények fegyverraktárait, és kiképző táboraikat.

 

Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy e szerveződések ugyan elsődlegesen a roma embereket és közösségeiket vették és veszik célba, de mindenki más is veszélybe van tőlük, akik nem velük van!

 

Harmadrészt nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a hazai sajtó egy része pusztán „idős elkövető”-ként jeleníti meg a két évtizede neonáci szervezeteket létrehozó és működtető elkövetőt.

 

Korábbi követeléseinket fenntartva szorgalmazzuk továbbra is, hogy a kormány haladéktalanul tegyen meg minden lehetséges lépést a neonácik szervezetinek, fegyverraktárainak és kiképző táborainak felszámolása érdekében!

 

A meggyilkolt rendőr iránti szolidaritásból ma este 19 órára, gyertyagyújtást szervezünk a Teve utcai rendőrpalota elé.

 

Budapest, 2016. október 26

 

Setét Jenő szervező

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt