HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A RomNet szolidaritási nyilatkozata a Népszabadság elleni politikai gyilkosság kapcsán

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Október 08    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

A RomNet szerkesztősége szolidaritását fejezi ki a Népszabadság teljes szellemi műhelye, alkotói közössége felé.

Hirdetmény

A RomNet munkatársai megrökönyödéssel értesültek Magyarország legolvasottabb politikai napilapjának elnémításáról, ami véleményünk szerint nem más, mint a teljes magyar sajtószabadság beszántása. A lap kiadója által közölt, a teljes magyar sajtóban megjelent információkat teljes képtelenségnek, orbitális hazugságnak, és szemfényvesztésnek tarjuk, mert pusztán gazdasági okokra való hivatkozás miatt az online felület elérhetőségét az anyagi vonzat nem érinthette. A szerverbérlés és az áramszámla esetleges fedezethiánya minden bizonnyal nem terhelte volna oly mértékben a tulajdonosok és a kiadók pénztárcáját, hogy a hosszú évek információs adatbázisát, a korábbi cikkek elérését is korlátozzák. Ha pedig igen, akkor ez időben kellett volna közölni a lap újságíróival, és az olvasókkal egyaránt. Meggyőződésünk, hogy a Népszabadság elnémítása nem lehet más, mint a kormányzat szigorú és példamutató büntetése, a sajtószabadság teljes eltiprása. Egy figyelmeztető jel, hogy több mint fél évszázados múlttal rendelkező értékeket is képesek eltaposni, eltiporni, ha az akadályt jelent az önös célok megvalósításában. Úgy vélik, el kell hallgatni az igazságot mondó szájat, be kell kötni a szemeket és forró viaszt kell önteni a hallgatózó fülekbe, mert a kritikus hang, az igazság felderítése és napvilágra hozatala károsan és negatívan befolyásolná a propagandakormány működését, és csikorgó homokszemként zavarná a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nem túl bonyolult gépezetét.

 

A Népszabadság hosszú évtizedek óta élenjáró sajtorgánumként hitelesen, naprakészen és részletesen számolt be a romák életkörülményeiről, a népcsoportot érintő legfontosabb kérdésekről. Teret és lehetőséget adott, hogy a cigányok hangja is hallhatóvá váljon, és reális képet kaphasson a többségi társadalom a romákról, bontva ezzel is az előítélet láthatatlan falait. A Népszabadság számos alkalommal hivatkozási alapként használta politikai és közéleti híreinket, hivatkozásokkal vette át az elmúlt fél évszázad legnagyobb korrupciós ügyének számító, az Országos Cigány Önkormányzatot és Farkas Flóriánt érintő cikkeinket, hogy még szélesebb olvasóközösség értesülhessen a közpénzek és a cigányság jövőjének ellopásáról.

 

Ma egy újabb fal épült. Egy tátongó szakadék keletkezett. Ezt a falat együtt kell ledöntenünk, a szakadékra pedig olyan hidat ácsolni, amit egyetlen kormány és politikai akarat sem tud felégetni, lerombolni. A Népszabi elleni elkövetett politikai gyilkosságra talán méltó választ adhatna a teljes magyar sajtó azzal, ha a következő héten megjelenő minden egyes lapszámában és internetes megjelenéseiben teret és lehetőséget adna a Népszabadság egy-egy cikkének, és a nyomtatott, illetve az online változatuk minden egyéb más hírt és információt figyelmen kívül hagyva csak a kormányhoz és a Fideszhez köthető korrupciós ügyekről írna, akár felidézve a korábbi információkat is. MI erre készek vagyunk, és örömmel nyújtunk teret és lehetőséget.

 

A RomNet szerkesztősége szolidaritását fejezi ki a Népszabadság teljes szellemi műhelye, alkotói közössége felé, mert tudjuk, hasonló helyzetben Ők is ugyanezt tennék.

 

Budapest, 2016. október 08. 

 

Hidvégi-B. Attila - Főszerkesztő

 

SajtószabadságHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt