2024 May 05., Sunday/Adrián, Györgyi napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elutasítják a romák a kormány riogatását
2016. 09. 20. 00:00

"Nem tartom szerencsésnek, hogy a magyarországi romákat felhasználják a politikai kampányban. Ez riogatás!” – mondta a Magyar Nemzetnek Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke.

„Nem tartom szerencsésnek, hogy a magyarországi romákat felhasználják a politikai kampányban. Ez riogatás!” – mondta lapunknak Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, miután az október 2-i népszavazási kampányban többször is azzal ijesztgették a cigányokat, hogy a migránsok miatt nem kapnak majd segélyt. Főként Szabó Tamás (Fidesz) szavaira reagált az elnök; Jászberény polgármestere ugyanis arra kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele számukra kevesebb segélyt jelent. A roma politikus szerint a cigányságot leginkább azzal lehetne megszólítani, hogy ha az elsődleges munkaerőpiacon megfelelő bérezést kapnak. A segélyeket a rászorulóknak kellene kiosztani – mondta. Hozzátette: jó lenne, ha a polgármester és a politikai elit felhagyna a manipulációval.

 

Makai István -

 

Megszólalt a témában a Roma Polgármesterek Szövetségének nevében Ignácz József besencei és Lakatos Béla ácsi polgármester is. Közleményükben jelezték, gyűlöletkeltés helyett párbeszédre van szükség. Elutasítják a cigányok és a menekültek szembeállítását is, illetve a romák ijesztgetését a segélyekkel. Egyben kérték a kormánytól, hagyja ki az egész menekültellenes gyűlöletkampányból a cigányságot, inkább számoljon el a romafelzárkóztatási pénzekkel.

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 19.