HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flóriánt kihúzzák a lecsóból

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Június 13    Forrás: Népszabadság - Czene Gábor


Ez a cikk archív

Dörzsöljük a szemünket. Farkas Flórián is előadást tart azon a nagyszabású konferencián, amely a kormány állítólagos romapolitikai eredményeit hivatott dicsőíteni. Hívei előszeretettel nevezik Főnöknek, az ellentáborban inkább csak Keresztapaként emlegetik.

Hirdetmény

Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselőről, az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) volt vezetőjéről van szó, aki – bár ebben a minőségében nem végez látható tevékenységet – Orbán Viktor jóvoltából a végül húszévesen elvégzett nyolc általánossal is miniszterelnöki biztosként szolgálja a cigányság felemelkedését.

 

Követhetetlenül sok eljárás indult már az elnöksége idején történt súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja miatt. Az adónyomozók részben az ORÖ gazdálkodását vizsgálják, részben a Híd a munka világába foglalkoztatási projekt pénzköltéseit. Utóbbinak szintén Farkas Flórián volt a vezetője. A fideszes roma politikus régóta pánikszerűen menekül a sajtó elől, most azonban a nyilvánosság elé áll. Nem is akárhol. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma júliusban nemzetközi konferenciát szervez annak apropóján, hogy öt évvel ezelőtt fogadták el magyar kezdeményezésre az európai roma stratégiát, itthon pedig a társadalmi felzárkózási programot. A meghívóban Balog Zoltán miniszter az „eddigi eredmények bemutatását, összefoglalását és a jövőről való közös gondolkodást” jelölte meg célként.


A közelmúltban – ahogyan erről a Népszabadság brüsszeli tudósítója elsőként beszámolt – az ­Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregá­ciója miatt. Csehország és Szlovákia után mi vagyunk a harmadik tagállam, amelyet a faji egyenlőségről szóló uniós irányelv megsértése miatt vonnak felelősségre.

 

Lázár János, a Miniszterelnökséget irányító miniszter tavaly év végén arról beszélt, hogy óriási hibát követnek el, akik a kisebbséget képviselve eljátsszák a többségi társadalom bizalmát. Név említése nélkül, de jól beazonosíthatóan azzal fenyegette meg Farkas Flóriánt, hogy „megy a lecsóba”.

 

Később aztán Lázár visszakozott, és közölte, néha olyan érzése van, hogy Farkast pusztán cigány származása ­miatt támadják. Balog Zoltán minisztériuma szabálytalan pénzfelhasználás miatt nemrég visszakövetelte az ORÖ-től a Híd a munka világába programra adott 1,6 milliárd forintot. Ennek tükrében több mint furcsa, hogy Balog a tárcája által szervezett konferencián mégis közösséget vállal Farkassal.

 

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt