HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jogerősen pert buktak a romagyilkosok

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Június 08    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

A Kiss testvérek 3-3 millió forintot követeltek egy róluk szóló e-könyv kiadójától, de a bíróság több év pereskedés után elutasította a keresetüket.

Hirdetmény

A Fővárosi Ítélőtábla kedden másodfokon is jóváhagyta a Budapest Környéki Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely kimondta, hogy Kácsor Zsolt Nem leszek áldozat című e-könyve nem sértette meg a cigánygyilkosságok miatt tényleges életfogytiglanra ítélt Kiss Árpád és Kiss István személyiségi jogait.

 

A gyilkosok 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtottak végre fegyveres támadást romák ellen, hat embert megöltek, többeknek súlyos sérüléseket okoztak. Kácsor Zsolt kollégánk riportkönyve 2012-ben jelent meg az Arand Kiadó által indított A hónap könyve című e-könyv sorozat keretében. A szerző annak járt utána, hogy a Debrecenben elfogott tettesek hogyan és milyen indítékok alapján választhatták ki a bűncselekmények helyszíneit.  

 

 

Kereszty András főszerkesztő-kiadóvezető tájékoztatása szerint a Kiss testvérek egyenként 3-3 millió forintot követeltek az Arand Kiadótól. Az elsőfokú bíróság tavaly novemberben ítélt úgy, hogy a kártérítésnek nincs jogalapja, mivel a szerző hitelesen számolt be riportkönyvében az eseményekről és a perről. Az ítélet a mai döntéssel jogerőre emelkedett, fellebbezésnek helye nincs. 

 

Kácsor Zsolt e-könyvéről Vágvölgyi B. András azt írta: alapvető értéke a „szélsőjobber” nyelvezet, a „nemzeti radikális” közbeszéd, gyűlöletbeszéd hatásának kidomborítása a gyűlölettettre, a rasszista sorozatgyilkosságra. 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt