HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mezítláb ropta a táncot a cigány fesztiválon az államtitkár

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 április 09    Forrás: romnet-HBAgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A cipőjét ledobva táncra perdült a romaügyi államtitkárság a Nemzetközi Romanapon a Parno Graszt zenéjére a Dürer Rendezvényházban.

Hirdetmény

A Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál célja, hogy a kulturális megértésen keresztül közelebb hozza egymáshoz a roma nemzetiséget és a többségi társadalmat, és megismerkedjenek a magyarországi roma kultúra sokszínűségével és értékeivel.

 

Ez a cél demonstratívan is megvalósult, mert a Nemzetközi Romanap estéjén a Parno Graszt koncertje alatt Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár ledobta cipőjét, majd táncra perdült. A jó hangulatú rendezvényen a romaügyekért felelős helyettes államtitkár mellett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár sem szégyenlősködött: átérezve a pezsgő zenét és hangulatot, megtáncoltatta munkatársait.

 

 

Még a közös tánc és a fotózás, valamint a Romani Design divatbemutatója, illetve a valós roma értékek bemutatását megelőzően társadalmi üzenetek, politikai beszédek is elhangoztak.

 

 

Az MTI tudósítása szerint Czibere Károly a rendezvényen beszédében azt hangoztatta:  a feladat az, hogy az egymás mellett élés helyett “közös utat, közös sorsot és közös jövőt építsünk”. “Mi ma itt, Magyarországon ebben vagyunk érdekeltek” – tette hozzá, feladatként említve, hogy közös értékké, kinccsé váljanak a roma kultúra értékei, kincsei.

 

Az államtitkár a rendezvényről elmondta: az ilyen fesztiválok hosszú távon gyarapítják a társadalmat és az országot az összetartozás és az együttműködés kultúrájának erősítésével, mert “a mi társadalmunk akkor erős és akkor élhető igazán”, ha benne társadalmi és helyi szinten is érvényesülnek ezek az értékek.

 

Ez tudja megadni az ember méltóságát és annak teljes kibontakozását, ez tud ráébreszteni “a közösséggel szembeni felelősségünkre, kötelezettségünkre is, ez az a hitvallás, ami összeköt bennünket” – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy megmutassuk a roma kultúra sokszínűségét is, minél többeknek lehetőséget adva rácsodálkozni, “mit is jelent ez az egész társadalmunkat gazdagító kincsestár”.

 

Czibere Károly kitért arra is: az összetartozás és az együttműködés mellett a társadalmi elfogadás és befogadás két fontos eleme a párbeszéd és a bizalom.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt