2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak Farkas Flórián ellen
2016. 03. 01. 00:00

Az Országos Roma Önkormányzatnál történtek miatt Tényi István tett feljelentést, a rendőrség hivatali vesztegetés gyanúja miatt indított nyomozást.

"Értesítem, hogy a 2016. január 27. napján a Központi Nyomozó Főügyészséghez és a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz eljuttatott beadványai tárgyában a lefolytatott feljelentés kiegészítése eredményeképpen a mai napon a Btk. 293. §-ának (1) bekezdésébe ütköző, és aszerint minősülő hivatali vesztegetés bűntettének a gyanúja miatt a Be. 170. §-ának (2) bekezdése alapján nyomozást rendeltem el"

 

− írta a Nemzeti Nyomozó Főügyészség ügyésze Tényi István, a nemzet feljelentőjének feljelentésére.

 

Tényi a feljelentést amiatt tette meg, mert Hegedüs István, az ORÖ Farkast követő elnöke egy sajtótájékoztatón lejátszott egy felvételt január végén, amin Farkas Flórián fizetést ajánlott egy képviselőnek, hogy Hegedüs megbuktatása mellett szavazzon. Az egyik ORÖ képviselő is arról beszélt egy botrányos közgyűlésen, hogy három évre ígértek neki havi 350 ezret Farkas emberei, ha a megfelelő módon szavaz.

 

Farkas Flórián

 

De korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a kormány fizeti ki Farkas csatlósait: a 47 fős Országos Roma Önkormányzat mintegy fele kap mentori kinevezést egy – elvileg – hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő uniós programban. A 250 ezres havi fixet éppen az a csapat kapta, amely nem támogatta a szervezet Farkassal szembeforduló vezetését, hogy feltárja az ORÖ Farkas Flórián elnöksége idején elkövetett gazdálkodási szabálytalanságait.

 

Hogy érthető legyen:

 

Hosszú ideig Farkas Flórián és emberei vezették az ORÖ-t, az ez idő alatt történt pénzköltésekkel, kifizetésekkel, projektekkel kapcsolatban tucatnyi vizsgálatot folytat jelenleg is a NAV, a minisztériumok, illetve az EU. Farkas miniszterelnöki biztos lett, így a roma önkormányzat vezetését nem folytathatta, azt Hegedüs István és emberei vették át. Először gyakorlatilag Farkas embereiként működtek, nulla döntési lehetőséggel. Később, hogy az előző vezetés ügyei rájuk ne omoljanak, szembefordultak Farkas Flóriánnal: saját kézbe vették a döntéseket, többször Farkas akaratával, érdekeivel ellentétes döntéseket hoztak, visszaéléseket tártak fel.


Kiesve Farkas kegyeiből, nemkívánatos személyek lettek, így Farkas különböző pénzek, szerződések ígéretével próbált folyton annyi ORÖ-képviselőt maga mellé állítani, hogy leválthassa Hegedüst, saját embereit ültetve az önkormányzat élére.


Ez végül sikerült Farkaséknak, de olyannyira jól sikerült, hogy a gazdasági- és hivatalvezető állítólag éppen azok az emberek lettek az új ORÖ-vezetésben, akiknek nevéhez köthető az összes, EU, NAV, és minisztériumok által vizsgált és kifogásolt pénzeltüntetős projekt.