HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balogh János lett az ORÖ új elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Február 26    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Balogh Jánost, az MCF szervezet elnökét választotta elnöknek a lemondott Hegedüs István helyére az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése pénteken, Albertirsán tartott rendkívüli testületi ülésen.

Hirdetmény

A Pest megyei településen, a Szittyó étteremben tartott ülésen a jelenlévő képviselők 42 igen és 1 nem szavazattal választották meg vezetőjüknek a baloldali kötődésű szervezet Szabolcs megyei képviselőjét – tájékoztatták a RomNet-et a képviselők. Balogh Jánost egyedüli jelöltként Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos javaslatára választott meg a lungo dromos többségű szervezet elnöknek.

 

A RomNet úgy tudja, az egyetlen ellenszavazatot Vajda László adta le, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy egy baloldali szervezet vezetője legyen az ORÖ elnöke, akit véleménye szerint Farkas Flórián Hegedüs Istvánhoz hasonlóan bábként kíván mozgatni  a testület élén.

 

Balogh János

 

Hegedüs István február 16-án mondott le elnöki megbízatásáról, és mint azt a RomNet már korábban megírta, az elmúlt két hétben szinte naponta egyeztettek a képviselők Farkas Flóriánnal Szolnokon, és a Lungo Drom budapesti székházában, ki legyen a roma érdekképviseleti szervezet vezetője. Vajda László kedden közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott, teljes a visszarendeződés az ORÖ-ben, mert a Híd a munka világába botrányprogramjában érintett személyek kerültek vissza a roma szervezet hivatalába. Felhívta a figyelmet arra, hogy  a hivatalban olyan személyek kerültek újra foglakoztatási jogviszonyba, „akik a különböző hatóságok által vizsgált és jelenleg is vizsgálat alatt lévő időszakban vezető beosztást töltöttek be és az előzetes vizsgálati eredményekben foglalt megállapítások alapján több szabálytalanság és jogsértés köthető az az adott időszakban végzett tevékenységhez”. Balogh János volt a fő kezdeményezője Hegedüs István elmozdításának, és a hivatalvezető, Dr. Buri Edina leváltásának.

 

Balogh János „székfoglaló” beszédében köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik bizalmat szavaztak számára, és azt hangsúlyozta, mind a 46 képviselőtársával „mindenféle politikai  hovatartozás nélkül" együtt akar dolgozni. "Nem szeretnék olyan elnök lenni, aki egyedül hoz  döntéseket, ezért az ORÖ-t alkotó civil szervezetek részesei kell hogy legyenek  nem csak a döntéseknek, hanem az előkészítő munkából is ki kell hogy vegyék a részüket" - mondta.

 

"Félre kell tenni a korábbi sérelmeket. A nyugalom, kiegyensúlyozottság, a szakmaiság, kell hogy jellemezze a közös munkánkat. Szakmai partnerei kell, hogy legyünk a  mindenkori, és a jelenlegi  kormánynak" – fogalmazott az új elnök, aki azonnali tárgyalásokat szeretne folytatni  a kormánnyal, az önkormányzatot terhelő pénzügy nehézségekről, hogy közösen keressenek megoldást a fizetési nehézségekre.

 

A Farkas Flórián elnökségi idejéhez köthető, jelentős értékre elkövette költségvetési csalás gyanújával nyomozás alatt álló Híd a munka világába uniós projekt kapcsán közel 1,6 milliárd forintot kellene visszafizetnie az ORÖ-nek a szabálytalan pénzfelhasználások miatt, és további 120 millió forintos adósság terheli a szervezetet. A szolnoki Hegedüs T. András iskolából csalással lehívott normatív támogatások miatt 60 millió forintot, a tablet vásárlások miatt újabb 60 millió forintot kell még idén tavasszal kifizetniük.

 

Az ORÖ új elnöke, Balogh János szerint mindezekért egy takarékos gazdálkodást kell folytatniuk, ezért a beterjesztett költségvetést a lehető legrövidebb időn belül módosítaniuk kell.

 

Balogh János szerint elfogadhatatlan, hogy a sajtóban csak a bűncselekmény-gyanúkról és a botrányok kapcsán essen szó az önkormányzatról, ezért a szakmai munkára kell törekedniük, mert mint fogalmazott,  a hazai cigányság katasztrofális helyzete ezt követeli meg tőlük.

 

Az ORÖ testületi ülésén a lemondott elnök, Hegedüs István nem vett részt. 

 

Hidvégi-B. AttilaHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   19441028  | 2016 Február 27 14:40:22 like(1) dislike(0)

Ezek a díszcigányok, kiknek a kárára ténykednek? Jártak-e már az ormánsági falvakban, a pécsi, komlói cigánytelepeken? Láttak-e már nyomorúságot? Ha nem, akkor nagyon gyorsan nézenek körbe az országban, s adják vissza az ellopott pénzeket. Bárkitől kapták is és bármiért. Ha van Istenük.

#3   19441028  | 2016 Február 27 14:35:18 like(1) dislike(0)

#2   19441028  | 2016 Február 27 14:33:33 like(0) dislike(0)

#1   szaszimarika@freemail.hu  | 2016 Február 27 14:29:12 like(1) dislike(0)

Nem árt ha egy visszapillantó tükröt használ, hogy mégis igazolva legyen honnan is jött...

Felettéb bátor - de ostoba is - mert tisztában kell legyen a tényekkel.

SOHA, SEMMIKOR, SEMMIT NEM ÍRHAT ALÁ, NEM DÖNTHET SEMMIRŐL. Egy bábú lett , semmi más! Ha ez Önt kielégíti,hát Kolompár Orbán csuklik....

DÍSZELNÖK A BGNÉ ÉS CSE KEBELÉN. Nem irigylem Önt, bár én szembeköpném magam, hogy a romaságra hivatkozom, aztán a saját pecsenyémet sütögetem.... Bizonyíték rá??? Akad, kedves uram... Sokmindenre.... sajnálom, mert innentől nem lesz egy nyugodt éjszakája, mert NEM az ellenségeitől kell reszkessen, hanem azoktól, AKIK HATALOMRA SEGÍTETTÉK.....

Talált, süllyedt, Ön is tudja kikről beszélek, .... Reszkessen, ez a minimum, mit megérdemel.

Jó munkát.... hahaha

 

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hégető Honorka-díjat kapott a 444 romagyilkosságokról szóló filmje

  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett megCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt