HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Visszafoglalták az ORÖ épületét

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Január 21    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Jogtalannak tartja az ORÖ hivatalvezetője a hétfői közgyűlésen történteket, így leváltását is, ezért csütörtök reggel "visszafoglalta" hivatalát, és folytatja munkáját. 

Hirdetmény

Dr. Buri Edina hivatalvezető csütörtök reggel pontban nyolc órakor az Országos Roma Önkormányzat több képviselőjével, és Pongó Ignáccal, a szervezet pénzügyi bizottságának elnökével felnyitotta a még hétfő eset 8 órakor lezárt és lepecsételt bejárati ajtót. Az ajtónyitáskor jelenlévő újságíróknak a hivatalvezető azt mondta: az ORÖ a törvényességi felügyeletét ellátó Fővárosi Kormányhivatal álláspontja szerint továbbra is Hegedüs István az önkormányzat elnöke, és ő pedig a hivatalvezetője. Kijelentette: jogtalannak tartja a hétfői rendkívüli közgyűlés megtartását, s törvénytelenek az ott hozott határozatok, így az elnök ellen indított fegyelmi vizsgálat és az Ő leváltása is, mivel az ülést nem az elnök vezette le.

 

Emlékeztetett: Hegedüs István elnök azért nem tudott az ülésen részt venni, mert hétfő kora reggel szívinfarktussal kórházba szállították, és mint az elmondta, az ORÖ elnöke jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

 

A hétfőn vitatott körülmények között ügyvezető elnökké választott Balogh János, illetve a Farkas Flóriánhoz kötődő képviselők, akik elmozdították az ORÖ két vezetőjét, a csütörtök reggeli ajtónyitásnál - az előzetes megállapodás ellenére - nem vettek részt.

 

Pongó Ignác és Vajda László képviselők az ellenzéki képviselők távolmaradását úgy értékelte, "beismerték, hogy jogtalan volt a botránycirkusznak nevezhető hétfői határozathozataluk, ezért szégyenükben inkább nem jelentek meg".

 

A RomNet megtudta: Balogh János csütörtök reggel e-mail üzenetet küldött Dr. Buri Edina hivatalvezetőnek, amelyben ügyvezető elnökként arra adott „utasítást”, hogy péntek 10 órára készítsék elő a hivatalos átadás-átvételhez a dokumentumokat, és a hivatal vezetését adja át a hétfőn általuk megbízott hivatalvezetővé választott Csala Elvirának. Balogh János tudatta azt is, péntek délelőtt Ő is szintén elfoglalja elnöki szobáját, és Hegedüs István helyébe lépve irányítani fogja az önkormányzat tevékenységét. Felszólította a hivatalvezetőt arra is, hogy a csütörtöki napon "tartózkodjon a munkavégzéstől". 

 

Az ORÖ hivatalvezetője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a hétfői döntés egyrészt törvénytelen volt, sem jegyzőkönyvvel, sem egyéb hivatalos dokumentummal nem tudják igazolni a személycserékről szóló döntésüket, illetve azt, hogy a hatályos törvények szerint az önkormányzat elnökét nem lehet leváltani, megbízatásának megszüntetését a törvény külön szabályozza.


A hivatalvezető kijelentette: Csala Elvira nem léphet be az önkormányzat épületébe, mivel sem érvényes megbízással, sem munkaszerződéssel nem rendelkezik, és utasítást is adott a portásnak, hogy a képviselőkön és a hivatalban munkaszerződéssel rendelkező dolgozókon kívül mást csak az Ő utasítására engedhet be az épületbe.. Elmondta azt is, tavaly májusban fegyelmi úton Ő maga mondott fel a hétfőn még Hegedüs István ellenzéke által hivatalvezetéssel megbízott asszonynak, aki korábban könyvelőként dolgozott az ORÖ-ben.


A Dohány utcai székház előtt csütörtök reggel már nem voltak ott azok az "őrző-védők", akik még kedden a RomNet tudósítóját megfenyegették, amiért felvételt készített a bezárt és lepecsételt bejárati ajtóról. Az épület előtt csak egy rendőrautó várakozott, a hivatalvezető és a képviselők jogszerű bejutása biztosítása érdekében, Pongó Ignác kérésére.

 

Dr. Buri Edina arról is beszélt, szintén jogtalannak tartja a szerdán Szécsényben tartott Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet küldöttgyűlésén történteket. Közlése szerint jogtalanul zárták ki a tagságból, és váltották le a szövetkezet felügyelő bizottságának elnöki tisztségéből, ami miatt a bírósághoz fordul.

 

Hidvégi-B. Attila

 

Bejutás  Sajtótáj

 

Dr. Buri EdinaHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt