HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hivatal vizsgálja a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat iskoláját

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Január 18    Forrás: magyarhirlap.hu - Kacsoh Dániel


Ez a cikk archív

„A költségvetési csalás bűntettének gyanújára utaló feljelentés alapján a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el, amelynek teljesítésével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg” – közölte a Magyar Hírlappal Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Hirdetmény

A vádhatóságnál arról érdeklődtünk, folyik-e bármilyen vizsgálat, eljárás a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott, az immár Európai Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola nevű intézmény működése, gazdálkodása kapcsán.


Megírtuk, korábban a Magyar Államkincstár is vizsgálódott az intézménynél, amelynek fenntartását még Makai István elnöksége idején vette át a roma önkormányzat egy kisegyháztól – mint később kiderült, több tízmilliós tartozásokkal. Erről az új összetételű testület csak később szerzett tudomást, majd miután ebből botrány kerekedett több ülésen is, Lakatos László elnök lemondott posztjáról. 


Csóka János Pál személyében az MSZP roma tagozatának budapesti elnöke lett az új vezető, aki viszont később már támogatásáról biztosította Purebl Balázs iskolaigazgatót, és hitet tett amellett, hogy rendezi az intézmény gazdálkodását. Ennek szellemében javaslatára az önkormányzat öt évre meghosszabbította az intézményvezető mandátumát, a visszaélések feltárására alakult bizottságot pedig feloszlatta. Ehhez éppen Lakatos és fia szavazata volt szükséges, amit Csóka meg is szerzett. Purebl egyébként lapunknak korábban arról beszélt, igazából minden rendben van a szakképző körül, sőt, az iskola nemzetiségivé nyilvánítása jelentős állami támogatással jár. Ehhez azonban szükség volt arra, hogy megkezdhessék az önkormányzaton belüli viták miatt csúszó adósságtörlesztést.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt