HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vizsgálják a hatóságok az ORÖ munkahídjához készült tanulmányokat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 December 16    Forrás: HBA-RomNet


Ez a cikk archív

A több mint százmillió forintért készíttetett ORÖ-s tanulmányokat is vizsgálja az adóhatóság és a Nemzeti Nyomozó Irodáshoz is megérkezett a csalás miatt tett feljelentést - értesült a RomNet.

Hirdetmény

Az ORÖ Híd a munka világába programjához több mint százmillió forintért készíttetett tanulmányokat is vizsgálja a szervezettel szemben zajló költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozás keretében az adóhatóság, de a Nemzeti Nyomozó Irodáshoz is továbbították a feljelentést - értesült a RomNet.

 

Mint arról beszámoltunk, ismerős cégeknek is kiszervezve fizetett több mint százmillió forintot a Farkas Flórián irányítása alatt működött Országos Roma Önkormányzat a foglalkoztatást segítő uniós pályázatában olyan tanulmányokra is, amelyeket részben, korábban más projektekben is elszámoltak.  A RomNet birtokába került  dokumentumokból az derült ki, hogy készültek olyan tanulmányok is, amelyek az elszámolás alapján oldalanként mintegy 300 ezer forintba kerültek, de többségében 80-100 ezer forintot kellett fizetni az elvileg a romák foglalkozatását segítő programkeretből. A szerződéseket és a teljesítési igazolásokat a roma érdekképviseleti szervezet korábbi elnöke, Farkas Flórián jelenlegi miniszterelnöki biztos szignózta.

 

http://www.romnet.hu/hirek/2015/12/04/szazmillioert_rendelt_tanulmanyokat_az_oro_a_munkaba_vezeto_hidja_epitesehez

A RomNet cikke alapján egy magánszemély, Tényi István tett feljelentést csalás gyanúja miatt az adóhatóságnál december 11-én. A NAV Közép-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának bűnüldözési osztályvezetőjének december 16-i, szerdai tájékoztatása szerint a tanulmányokkal kapcsolatos feljelentést  már továbbították a NAV Központi Nyomozó Főosztályához, hogy azt a már folyamatban lévő költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljáráshoz csatolva vizsgálják az adónyomozók.

 

Az feljelentés iratait elküldték a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának is.

 

A NAV tavasz óta folyta nyomozást az ORÖ botrányos foglalkoztatási programjával kapcsolatban. Többször tartottak iratlefoglalást a roma érdekképviseleti szervezet székházában, és folyamatosak a tanúkihallgatások, de gyanúsítottja még nincs az ügynek. Az adóhatóság már harmadszorra, legutóbb január végéig hosszabbította meg a nyomozás határidejét.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 11 ügyben, hat esetben jogerősen állapított meg szabálytalanságot a pénzfelhasználásokkal kapcsolatban, és 228 millió forint visszafizetésre kötelezte az ORÖ-t. Ebből az összegből már 18 millió forintot vissza is fizettet az önkormányzat.

 

Hidvégi-B. AttilaHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt