2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az ORÖ elnökhelyettesei szerint Hegedüs Istvánnak kellene távoznia
2015. 10. 06. 00:00

Az ORÖ négy elnökhelyettese és a szervezet pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke szerint Hegedüs István méltatlanná vált az elnöki feladat ellátására, ezért felszólítják, hogy azonnal mondjon le.

Az ORÖ vezető tisztségviselői hétfő este az MTI-hez eljuttatott közleményükben Hegedüs István (Lungo Drom) ORÖ-elnök hétfői budapesti sajtótájékoztatójára reagáltak. Hegedüs István úgy fogalmazott: ma az integráció egyetlen akadálya Farkas Flórián. Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását - fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta, az ORÖ 47 tagú közgyűlésében többsége van. Megjegyezte, vele együtt 23 képviselő volt jelen a megbeszélésen az ORÖ-székházban hétfőn, de vannak képviselők, akik "bizonyos okok miatt" nem tudtak részt venni a tárgyaláson.
    

Az ORÖ négy elnökhelyettese, Jónás Gábor, Rácz Tamás, Lakatos István és Balogh János, valamint Gáspár Szilvia pénzügyi ellenőrző bizottsági elnök közös közleményében azt írta: Hegedüs István, az ORÖ elnöke olyan embert szólított fel lemondásra, akinek "az elnöki pozícióba való felemelését" köszönhette. 
    

Mint felidézték, az elnök által elkövetett "sorozatos jogszabálysértések", a közgyűlési határozatok végrehajtásának elmulasztása és a pénzügyi ellenőrző bizottság munkájának akadályozása miatt az ORÖ négy elnökhelyettese már szeptember 28-án írásban elnöki posztjáról történő lemondásra szólította fel Hegedüs Istvánt. Ezt eljuttatták Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének is - tették hozzá.
    

Az ORÖ vezetői szerint Hegedüs István egy nagyon jól működő ORÖ-t vett át, amelynek működését az Állami Számvevőszék is pozitívan értékelte. Hegedüs István viszont "rövid elnöksége alatt botránypolitizálásba sodorta" az ORÖ-t - hangsúlyozták.
    

"Egy ilyen ember nem lehet cigány vezető!" - szögezték le az ORÖ vezető tisztségviselői, akik szerint "Hegedüs István nemcsak hálátlan, hanem méltatlanná is vált arra, hogy a cigányság országos érdekképviseleti szervezetének vezetését ellássa".