HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megbukott a Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Augusztus 17    Forrás: MNO - Horváth Csaba


Ez a cikk archív

Lemondott posztjáról a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) elnöke a szervezet hétfő délelőtti közgyűlésén. Lakatos László (Lungo Drom) az előtt jelentette be távozását, hogy képviselőtársai felmentették volna s kezdeményezték volna leváltását – tudta meg lapunk. Kiderült, a roma képviselők többségének nem titkolt célja volt, hogy visszahívják az elnököt a szervezet működtetésének szabálytalanságai miatt.

Hirdetmény

„Azért van, mert oláh cigány vagyok”

Megbukott a roma önkormányzat elnöke

 

Lakatos László közölte, azért kellett távoznia, mert a képviselő-testület tagjai nem bírták elviselni azt, hogy ő oláh cigány. Csóka János képviselő ezt azonnal kikérte magának társai nevében is, Balog Artúr képviselő pedig azt közölte: „nem Lakatos származásáról, hanem korrupcióról van szó”.

 

Ezzel egyébként megszűnt a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat lungo dromos vezetése, a szervezet pedig minősített többséggel megválasztotta elnöknek Csóka Jánost, aki a Roma Polgári Tömörülés képviselője. Az új elnök megköszönte a bizalmat s közölte, fel kívánja venni a kapcsolatot az összes fővárosi roma szervezet vezetőjével, s új alapokra szeretné helyezni az önkormányzat működését.

 

Tartozás az iskolánál

 

Az önkormányzat közgyűlését eredetileg azért hívták össze, mert Lakatos László fel akarta menteni a szervezet által fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola igazgatóját, aki szintén jelen volt a közgyűlésen, ám erre végül nem került sor. Az iskola működéséről egyébként nemrég lapunk számolt be, ugyanis június végén a Magyar Államkincstár vizsgálatot tartott az iskolában.

 

Az ellenőrzés azért érdekes, mert márciusban rendkívüli közgyűlést tartottak a fővárosi roma önkormányzatnál, amelyen vizsgálóbizottság felállítása mellett döntöttek az iskola tartozásainak ügyében. Erre azután került sor, hogy felvetődött a gyanú, hogy az iskola különös körülmények közt 30 millió forintos adósságot görget maga előtt. Az ülésen elhangzott, hogy a roma szervezet fenntartásában lévő, 700 felnőttnek szakképzést nyújtó intézmény adósságállománya tavaly nyáron 15 millió forint volt. Azóta pedig ez az összeg rejtélyes módon több mint 28 millióra hízott. Egyes roma képviselők akkor úgy nyilatkoztak a Népszabadságnak, hogy a pénzt „lemutyizták”.

 

Megvan a pénz

 

A mai közgyűlésen szó volt az iskolánál tartott vizsgálatról is. Nagy Sándor, az önkormányzat alelnöke elmondta, hogy az államkincstár kisebb szabálytalanságokat talált, ám az iskola működhet tovább. Mindezt alátámasztja az is, hogy a júniusi vizsgálat után Purebl Balázs iskolaigazgató lapunknak azt mondta, hogy az intézményt csaknem 15 millió forint tartozással vette át a roma önkormányzat a korábbi fenntartó Szeretet Szövetségtől, vállalva azt, hogy a kötelezettségeket részletekben törleszti.

 

Mint mondta, az adósságrendezésről meg is kezdődtek a tárgyalások, ám jelentős jogi problémák vetődtek fel, ezért nem tudták kiegyenlíteni a tartozásokat. Purebl Balázs közölte, valójában nincs is ügy, a pénz rendelkezésre áll az iskola bankszámláján, a számlakivonatot meg is mutatta lapunknak az igazgató, amely szerint valóban rendelkezésre áll a tartozás összege. Hozzátette, remélhetőleg hamarosan rendeződik a helyzet az ügyben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt