2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ez a 12 éves roma kislány okosabb, mint Stephen Hawking, vagy Einstein
2015. 08. 09. 00:00

A 12 éves angol kislány, Nicole Barr 162-es IQ-jával okosabb, mint korunk egyik legnagyobb zsenijének tartott Stephen Hawking, vagy az örök összehasonlítási alap, Albert Einstein.

NIcole-Barr-Child-Prodigy-Scored-162-In-Mensa-IQ-Test-665x385

 

A világ legokosabb 1%-ába bekerülő kislány átlagos életet él: szeret rejtvényeket, logikai feladatokat megoldani, mindig is jó volt matematikából – két évesen már számolt –  és minden feladatot jóval kortársai előtt befejezett, de nem kapott zsenikiképzést, és szülei sem erőltettek rá semmilyen címkét. A Mensa tesztjét is csak poénból töltötték ki, az apuka úgy gondolta, lányát szórakoztatná a dolog – az eredményen pedig mindannyian megdöbbentek.

 

“Tudtam, hogy ügyes lesz. Korábban is gyorsan oldott meg rejtvényeket és logikai feladatokat. Nem akartam, hogy nyomás alatt érezze magát, ezért poénból töltöttük ki a tesztet. Reméltem, hogy bejut a Mensába, de amikor megkaptuk az eredményeket, nagyon meglepődtem. Később derült csak ki, hogy ez a lehető legmagasabb pontszám, amit kaphatott.”


Az apa azt is elárulta, hogy Nicole-t látszólag egyáltalán nem erőltették meg a feladatok.

 

“Mindegyiket korábban befejezte, mint amennyi ideje volt rá. Az utolsó négyperces figyelmeztetésnél Nicole már rég készen volt, én pedig több feladattal még csak nem is végeztem.”


A kis zseni – aki egyébként énekelni és táncolni is szeret – orvosnak készül, szeretne új gyógyszereket kifejleszteni. Az egész roma közösség nagyon örül Nicole sikerének, az apuka szerint ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy a zsenik nem egy külön rétegéből érkeznek a világnak, hanem teljesen különböző társadalmi körökből, más-más családi háttérrel.

Forrás: Inquisitr, Yahoo