2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Változás a Kanadába történő beutazás szabályaiban
2015. 08. 03. 00:00

Tájékoztatjuk a Kanadába utazó magyar állampolgárokat, hogy Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus beutazási engedélyt,amely 2016. március 15-től lesz a vízummentes beutazás feltétele.

A beutazási engedély hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni.

 

A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja a beutazási engedélyt, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét. Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni.

 

Hangsúlyozzuk, hogy az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

 

Bővebb tájékoztatásért keressék fel a http://canada.ca/eTA oldalt (angol és francia nyelvű)!

 

(megjegyzés: Ez egy pozitív újítás, hiszen az elektronikus beutazási engedéllyel valószínűleg ki lehetett volna szűrni azokat az utazókat, akiket a múlt hónapban például nem engedtek fel a Kanadába tartó repülőgépekre, így csak a fejenként 7 dolláros regisztrációs összeget bukja az ember és nem a teljes repülőjegy árát.)


forrás: A kanadai kormány közleménye / Magyarország kanadai nagykövetsége