2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kecskeméti győzelem született az első roma labdarugó kupán
2015. 07. 28. 00:00

Első alkalommal rendeztek roma labdarúgó kupát a Műkertvárosi sportpályán, szombaton. A sporttal teli napon 8 csapat mérhette össze tudását.

Jó hangulatban kezdődött meg az első roma labdarugó kupa a Műkertvárosi sportpályán, szombat délután. A közösségépítő, sporttal, színpadi műsorral teli napon 8 település önkormányzata vett részt. Köztük volt Kecel, Soltvadkert Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa és Mélykút csapata. A résztvevők jó hangulatban kezdték meg a tornát. Az első roma labdarúgó kupára szép számmal gyűltek össze az érdeklődők is, hiszen a sportnak közösségteremtő ereje van.

 

Kecskeméti győzelem született az első roma labdarugó kupán

 

„Az első roma labdarugó kupa azzal a céllal jött létre, hogy érzékeltessük: a sportnak milyen közösség teremtő ereje van.  Mi ezt a sportpedagógiai célt szeretnénk hasznosítani. A megye cigány labdarúgó csapatait hívtuk meg vendégségbe Kecskemétre pontosan azért, hogy ebből a pluszból táplálkozzanak azáltal, hogy sportmérkőzéseket játszanak, ezáltal megismerik egymást és pozitívummal tudnak hazatérni” – mondta el Radics Kálmán, a Kecskemét Roma Önkormányzat elnöke.

 

Az eseményen beszédet mondott Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő is. 

 

A legfontosabb dolog egymás megbecsülése, de leginkább saját magunkat kell megbecsülni és tisztelni. A tehetség kibontakozásához a sport a legnagyobb kitörési lehetőség, hiszen akadnak olyanok is, akik nem olyan körülmények közé születtek, mint mások, így ők a sporttal meg tudják mutatni azt, hogy mire képesek - hangsúlyozta Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

 

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő nagy dolognak tartotta, hogy Kecskemét ad otthont az első  roma labdarugó kupának, és reméli azt, hogy ez egy hagyomány lesz a városban.

 

Az első roma labdarugó kupa győztese, a házigazda Kecskemét csapata egy vándorserleget vehetett át, de díjazták a gólkirályt is.