HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megörökölt tízmilliós tartozások

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Július 20    Forrás: Kacsoh Dániel - magyarhirlap.hu


Ez a cikk archív

Elkészült a vizsgálóbizottsági jelentés a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott budapesti szakképző iskola tartozásai kapcsán – tudta meg a Magyar Hírlap.

Hirdetmény

A tavaly szeptember és december közötti időszak vonatkozásában tartott helyszíni ellenőrzést idén júniusban a Magyar Államkincstár Budapest és Pest Megyei Igazgatósága a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum nevű intézménynél – értesült lapunk. Az államkincstár tájékoztatása szerint soron kívül rendeltek el helyszíni ellenőrzést, az adatok feldolgozása és vizsgálata jelenleg is folyamatban van, ezért bővebb felvilágosítást csak később tudnak adni.

 

A sajtóban már korábban megjelent, hogy a hétszáz felnőttnek szakképzést biztosító iskola, amelyet a kisebbségi önkormányzat – akkor még Fővárosi Cigány Önkormányzat – a Szeretet Szövetség nevű szervezettől vett át, tetemes adósságokat halmozott fel. A fenntartásba vétel még az előző vezetés idején történt, amikor Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, az Országos Roma Önkormányzatot mostanában rendre korrupciós ügyekkel vádoló képviselő volt az első ember. A tartozással a megváltozott összetételű testület tagsága csak az idén, jóval a nemzetiségi választási eredmény nyomán lefolytatott átadás-átvétel után értesült.

 

A márciusi közgyűlésen már napvilágot látott, s elhangzott, hogy az önkormányzat 14,8 milliós adóssággal vette át az iskolát tavaly nyáron, azóta ez az összeg – úgy tudjuk – a többszörösére, akár negyvenmillió fölé is emelkedhetett. Hogy pontosan mekkora a tartozás jelenleg, azt a botránygyanús ügylet kivizsgálására létrehozott vizsgálóbizottság hivatott megmondani – túl azon, hogy nyilván az államkincstári eljárás is tisztázhatja a kérdést.A bizottsági jelentés már el is készült, s azt az önkormányzat soron következő közgyűlésén be is mutatnák, erre állítólag törvény kötelezi a gré­miumot. Az időpontról azonban a Lungo Drom-os Lakatos László elnök egyelőre nem döntött. Neki azért lehet kínos a történet, mert ha nem sikerül pontot tenni az önkormányzat számára komoly anyagi terhet jelentő ügyre, akkor akár az ő felelőssége is felmerülhet, mondván, nem járt el elég körültekintően az elődjével folytatott átadás-átvétel során. Purebl Balázs iskolaigazgató ugyanakkor több alkalommal is úgy nyilatkozott, „nincs is ügy”, a szükséges pénz az intézmény számláján rendelkezésre áll, a törlesztést technikai és jogi „anomáliák” akadályozzák. Ezeket azonban szerinte hamarosan elhárítják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt