HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolozsvár Európa Roma Ifjúsági Fővárosa is lesz

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Július 03    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Egy teljes hétig Kolozsvár Európa Roma Ifjúsági Fővárosa is lesz a Phiren Amenca által szervezett eseménysorozatnak köszönhetően. A román városba 15 országból 400 fiatal érkezik a rendezvénysorozatra.

Hirdetmény

A Phiren Amenca „So keres, Európa?!” (Mit csinálsz, Európa?!) címmel nemzetközi roma ifjúsági eseményt szervez Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretein belül. Az egy hetes eseménysorozaton Európa 15 országából mintegy 400 fiatal vesz részt, Magyarországról 100 fiatal utazik az eseményre jövő vasárnap.

 

so keres?


Kolozsvár 2015-ben Európa Ifjúsági Fővárosa: idén ezért a városnak lehetősége nyílik bemutatni a fiatalság kulturális, szociális, politikai, és gazdasági életét. A magyar Kormány azt kérte, Kolozsvár 2015-ben a magyar fiatalok fővárosa is legyen, hogy minél több magyar fiatal megtapasztalhassa a pezsgő kolozsvári ifjúsági életet, a közös élményekből pedig közösségek szülessenek. A Phiren Amenca és partnerszervezetei, illetve az Európa Ifjúsági Fővárosa szervezésében mindezen célokért 2015. július 12-20. között 15 különböző európai országból, közel 400 roma és nem roma fiatal találkozik Kolozsváron, hogy mozgalmat teremtsenek és felemeljék a hangjukat a romákat érő rasszizmus és a diszkrimináció ellen. A Provokáld Európát, változtasd meg a világot! szlogen alatt rendezett eseménysorozat egyik fő célja, hogy egy nyári fesztivál keretében a kritikus gondolkodásra motiválják a fiatalokat, véleményeket ütköztessenek, illetve, megteremtsék a roma és nem roma fiatalok együttműködéseinek alapját.

 

A nemzetközi roma ifjúsági találkozóra Magyarországról mintegy 100 fiatal érkezik, hogy európai társaikkal roma és nem roma fiatal aktivistákkal, ifjúsági vezetőkkel találkozzanak, és sokoldalú programokon, műhelymunkákon, 48 órán át tartó folyamatos helyi akciókon, és különböző közösségi eseményeken vehessenek részt. A záróeseményre 2015. július 18-án kerül sor. Légy része a változásnak! rendezvénysorozat révén Kolozsvár 2015-ben Európa Roma Ifjúsági Fővárosa is lesz, a szervezők pedig azt vallják: a kulturális sokszínűség gazdagítja és összeköti, nem pedig rombolja a társadalmat.
A rendezvénysorozat honlapja: www.sokeres.eu

http://www.cluj2015.eu/events/mini-events/1311-so-keres-europa-whats-up-europe.html

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/636900296443782/

 

A budapesti székhelyű Phiren Amenca roma és nem roma önkéntesek és önkéntes szervezetek hálózata, akik elkötelezettek a rasszizmus és az előítéletek leküzdése mellett. A szervezetk közel 20 európai országban és Kanadában tevékenykedik: évente több emberi jogi képzést, szemináriumot, képzést, ifjúsági cseretábort és kulturális programot szerveznek és koordinálnak. 2014-ben Lengyelországban, egy teljes héten át tartó rendezvénysorozattal emlékeztek a roma holokauszt 70. évfordulójára. A Krakkóban és Birkenauban tartott eseménysorozaton Európa 20 országából több mint ezer roma és nem roma fiatal vett részt. Magyarországot 130 fiatal képviselte.

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel

  • Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt