2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Letartóztatták a Heves megyei cigány önkormányzat elnökét
2015. 05. 26. 00:00

Előzetes letartóztatásba került a Heves megyei cigány önkormányzat lungo dromos elnöke adócsalás és más bűncselekmények miatt – értesült több forrásból a RomNet.

Farkas Flórián bizalmasának és Heves megyei a Lungo Drom Heves megyei irányítójának számító Danyi Sándort, aki a Heves Megyei Közgyűlés roma referense és az Országos Roma Vállalkozói Központ vezetője, egy héttel ezelőtt vették őrizetbe, és a bíróság múlt csütörtökön 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

 

danyi sándor


 
Az üggyel kapcsolatban a RomNet megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, de Soltész Bálint szóvivő azt közölte, az ügyben nem a rendőrség járt el. A Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Sajtóirodája a RomNet érdeklődésére azt tudatta, hogy a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kapcsolatban az adónyomozók nem folytatnak eljárást, de hozzátették, konkrét személyre és konkrét cégre vonatkozóan információt nem adhatnak.


Danyi Sándor letartóztatást a RomNetnek több Heves megyei cigány vezető is megerősítette, akiknek elmondása szerit a megyei kisebbségi önkormányzat elnökét vállalkozásának tevékenységével kapcsolatban helyezték a kényszerintézkedés alá.


A tarnaörsi illetőségű Danyi Sándor a Lungo Drom színeiben jutott kisebbségi mandátumhoz, és Farkas Flórián egyik „erős emberének” számított az ország északi régiójában. A Heves megyei cigány önkormányzat elnöke korábban a Fidesz színeiben a Heves Megyei Közgyűlés képviselője is volt. 


A megyei nemzetiségi önkormányzatban a Lungo Drom színeiben Danyi Sándor mellett Botos László, Radics Zoltán és Suha Jenő jutott mandátumhoz, míg a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltjeként Barkóczi Géza és Szőcsi Lajos, valamint az MCF színeiben Berkes Elemér kapott mandátumot.

 


A RomNet úgy tudja, Danyi Sándor az egri Markhot Ferenc Kórház mintegy hatmilliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló felújítási munkálatiban dolgozott alvállalkozóként, és információink szerint az adónyomozók csalás miatt vették őrizetbe a megyei cigányvezetőt.


Danyi Sándor korábban szerepelt az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók nyilvántartásában is. 


HBA