HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Letartóztatták a Heves megyei cigány önkormányzat elnökét

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2015 Május 26    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Előzetes letartóztatásba került a Heves megyei cigány önkormányzat lungo dromos elnöke adócsalás és más bűncselekmények miatt – értesült több forrásból a RomNet.

Hirdetmény

Farkas Flórián bizalmasának és Heves megyei a Lungo Drom Heves megyei irányítójának számító Danyi Sándort, aki a Heves Megyei Közgyűlés roma referense és az Országos Roma Vállalkozói Központ vezetője, egy héttel ezelőtt vették őrizetbe, és a bíróság múlt csütörtökön 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

 

danyi sándor


 
Az üggyel kapcsolatban a RomNet megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, de Soltész Bálint szóvivő azt közölte, az ügyben nem a rendőrség járt el. A Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Sajtóirodája a RomNet érdeklődésére azt tudatta, hogy a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kapcsolatban az adónyomozók nem folytatnak eljárást, de hozzátették, konkrét személyre és konkrét cégre vonatkozóan információt nem adhatnak.


Danyi Sándor letartóztatást a RomNetnek több Heves megyei cigány vezető is megerősítette, akiknek elmondása szerit a megyei kisebbségi önkormányzat elnökét vállalkozásának tevékenységével kapcsolatban helyezték a kényszerintézkedés alá.


A tarnaörsi illetőségű Danyi Sándor a Lungo Drom színeiben jutott kisebbségi mandátumhoz, és Farkas Flórián egyik „erős emberének” számított az ország északi régiójában. A Heves megyei cigány önkormányzat elnöke korábban a Fidesz színeiben a Heves Megyei Közgyűlés képviselője is volt. 


A megyei nemzetiségi önkormányzatban a Lungo Drom színeiben Danyi Sándor mellett Botos László, Radics Zoltán és Suha Jenő jutott mandátumhoz, míg a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltjeként Barkóczi Géza és Szőcsi Lajos, valamint az MCF színeiben Berkes Elemér kapott mandátumot.

 


A RomNet úgy tudja, Danyi Sándor az egri Markhot Ferenc Kórház mintegy hatmilliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló felújítási munkálatiban dolgozott alvállalkozóként, és információink szerint az adónyomozók csalás miatt vették őrizetbe a megyei cigányvezetőt.


Danyi Sándor korábban szerepelt az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók nyilvántartásában is. 


HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt