HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az EMMI szerint nincs sok gond az eltapsolt százmilliókkal

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 április 07    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Egészen vicces – így minősítette az LMP-s Hadházy Ákos az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményét. A tárca szerint találtak ugyan két szabálytalanságot a Farkas Flóriánhoz köthető foglalkoztatási szövetkezet, az elhíresült Híd a munka világába program vizsgálatakor, ám mindez nem befolyásolja a folytatást.

Hirdetmény

Hadházy is folytatja: panasszal fog élni a feljelentés elutasítása miatt, és a többi, uniós milliárdokból indított roma program sorsát is vizsgálni fogja az LMP.

 

Az Országos Roma Önkormányzat által megvalósított foglalkoztatási program ellenőrzése mintegy 150 tételt érintett, többek között 12 közbeszerzési eljárás és 25 beszerzés vizsgálatát. Szabálytalanság gyanúja két esetben, a bútorbeszerzéssel és a gépkocsik használatával kapcsolatban merült fel – derült ki a Balog Zoltán vezette tárca közléséből. A minisztérium mindkét esetben szabálytalansági eljárást indított, ám mindez nem befolyásolja a program folytatását. Már csak azért sem, mert a tárca a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy az adóhatóság nem lát okot költségvetési csalás ügyében a nyomozás megindítására.

 

 

A szóban forgó bútorbeszerzés 30 millióba került, és csaknem ennyit fizettek ki tíz autó féléves bérléséért is – emlékeztetett a botrányt kirobbantó Hadházy Ákos. Az LMP-s politikus „cikinek” tartja, hogy más vaskos tételek esetében a minisztérium mindent rendben lévőnek talált. Így például azzal sem akadt gondja, hogy a program keretében 50 millió forintot fizettek ki hét számítógépért és öt szerverért, 30 milliót úgynevezett toborzási tanulmányra, 60 milliót sajtópropagandára. Nem szólva a több mint 200 millióért vásárolt Gellérthegy utcai székházról.

 

Hadházy elmondta, hogy még nem volt módja betekinteni azokba az iratokba, amelyek alapján a miniszter lefolytatta az ellenőrzést. A tárca közleményéből az látszik, hogy a kormány még nem engedte el Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, miniszterelnöki biztos kezét: az LMP-s politikus azonban biztosra veszi, hogy a közeljövőben ez bekövetkezik. Balog Zoltán a Hír TV-nek úgy nyilatkozott, hogy a pályázati kiírás lehetőséget teremtett a kifogásolt pénzköltésekre. Ha így van, akkor felvetődik a minisztérium felelőssége is – jelentette ki Hadházy Ákos, aki korábban az ügyészségen hivatali visszaélés miatt tett feljelentést.

 

Az ügy átkerült a NAV-hoz, ahol az esetlegesen fennálló költségvetési csalás gyanúját vizsgálták. Amennyiben megkapja a hivatalos értesítést a nyomozás elutasításáról, Hadházy Ákos panasszal fog élni: szerinte napnál világosabb, hogy olyan pénzügyi visszaélések történtek, amelyek nem maradhatnak büntetlenül.

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt