HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián szerint nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 április 04    Forrás: magyarhirlap.hu - Kacsoh Dániel


Ez a cikk archív

„A példátlan, a magyarországi cigányságot segítő programhoz méltatlan politikai támadások csak ártottak a felzárkózás ügyének” – jelentette ki lapunknak nyilatkozva Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, akit azt követően kerestünk meg, hogy lezárult a Foglalkoztatási Szövetkezet – Híd a munka világába elnevezésű, részben uniós finanszírozású projekt monito­ring-ellenőrzése. Az eljárást még Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője rendelte el, valamivel több mint egy hónappal ezelőtt.

Hirdetmény

Megírtuk, a tárca közölte, hogy az adóhatóság nyomozati szervétől arról értesültek, az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására. Egyúttal javaslatokat tettek a szövetkezeti projektszervezet átalakítására, a hatékonyság és az átláthatóság érdekében, ugyanakkor a program ezzel együtt folytatódik.

 

 

Farkas Flórián úgy fogalmazott, „nem lehet eltéríteni a cigányságot a döntéstől, miszerint a 2011-ben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közötti, úttörő keretmegállapodásnak megfelelően szakmai megoldásokkal vigyük előre a társadalmi felzárkózás ügyét”. Nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást erre a területre – tette egyértelművé az ORÖ volt elnöke.

 

A minisztérium a vizsgálat nyomán tájékoztatta az ORÖ-t arról is, hogy Farkas Flórián az „elmúlt hónapokban feltárt mintegy ezer roma foglalkoztatását lehetővé tevő programot”, ezért célszerűnek tartja, hogy a foglalkoztatási szövetkezet a továbbiakban ezekhez kapcsolódó képzéseket és gyakorlatokat is szervezzen. A miniszter ezért felkérte az ORÖ-t és a biztost, hogy április 30-ig tájékoztassák a nyilvánosságot, várhatóan milyen keretek között és milyen létszámban történik meg a szövetkezet tagjainak foglalkoztatása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt