HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián szerint nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 április 04    Forrás: magyarhirlap.hu - Kacsoh Dániel


Ez a cikk archív

„A példátlan, a magyarországi cigányságot segítő programhoz méltatlan politikai támadások csak ártottak a felzárkózás ügyének” – jelentette ki lapunknak nyilatkozva Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, akit azt követően kerestünk meg, hogy lezárult a Foglalkoztatási Szövetkezet – Híd a munka világába elnevezésű, részben uniós finanszírozású projekt monito­ring-ellenőrzése. Az eljárást még Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője rendelte el, valamivel több mint egy hónappal ezelőtt.

Hirdetmény

Megírtuk, a tárca közölte, hogy az adóhatóság nyomozati szervétől arról értesültek, az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására. Egyúttal javaslatokat tettek a szövetkezeti projektszervezet átalakítására, a hatékonyság és az átláthatóság érdekében, ugyanakkor a program ezzel együtt folytatódik.

 

 

Farkas Flórián úgy fogalmazott, „nem lehet eltéríteni a cigányságot a döntéstől, miszerint a 2011-ben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közötti, úttörő keretmegállapodásnak megfelelően szakmai megoldásokkal vigyük előre a társadalmi felzárkózás ügyét”. Nem szabad visszaengedni a botránypolitizálást erre a területre – tette egyértelművé az ORÖ volt elnöke.

 

A minisztérium a vizsgálat nyomán tájékoztatta az ORÖ-t arról is, hogy Farkas Flórián az „elmúlt hónapokban feltárt mintegy ezer roma foglalkoztatását lehetővé tevő programot”, ezért célszerűnek tartja, hogy a foglalkoztatási szövetkezet a továbbiakban ezekhez kapcsolódó képzéseket és gyakorlatokat is szervezzen. A miniszter ezért felkérte az ORÖ-t és a biztost, hogy április 30-ig tájékoztassák a nyilvánosságot, várhatóan milyen keretek között és milyen létszámban történik meg a szövetkezet tagjainak foglalkoztatása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt