2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ajajj, baj van az ORÖ százmillióival is
2015. 03. 31. 00:00

Valami mégis csak van az Országos Roma Önkormányzatnál. Már nem a NAV, hanem a rendőrség vizsgálja az ORÖ pénzügyeit.

Úgy tudni magánszemélyek már az uniós pénzeket vizsgáló OLAF-ot is tájékoztatták a vélt több száz milliós – visszaélésekről. Az estiujsag.hu információi szerint az uniós pénzek elköltésében tevékenyen részt vevő Híd a munkába szövetkezet nem más mint egy munkaerő kölcsönző vállalkozás.  


 ORÖ

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a bűncselekményekről szóló feljelentéseket a napokban küldték meg a rendőrségnek. Ezek között hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, valamint sikkasztás bűncselekménye is szerepel. Az viszont nem derült ki, hogy a feljelentéseket ki tette, erről az adóhivatal ugyanis nem adott tájékoztatást.

 

Mint arról korábban írtunk az  uniós forrásokból feltehetőleg rosszul használták fel a pénzeket, hisz főként ingatlanvásárlásra és autóbérlésekre valamint méregdrága számítógépekre költötték. Ráadásul a Híd a munka világába szövetkezet tagjai nem fizettek tagdíjat, azaz a szövetkezet működése is megkérdőjelezhető. Éppen ezért több magánszemély a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál kezdeményezte a törvényességi felügyeleti eljárást. A Híd a munka világába programban nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használják fel a pénzt, és a program tele van gyanús költésekkel. Legalábbis több roma politikus szerint. Úgy tudjuk a Fidesz országgyűlési képviselője Farkas Flórián által vezetett szövetkezet nem más az alapító okirata szerint, mint egy sima munkaerő kölcsönző vállalkozás, szövetkezet. Azaz a rászoruló romák maximum majd a munkaerő kölcsönző fideszes szövetkezeten keresztül kaphatnak majd munkát. Így a felzárkóztatásról,a tanulásról mindenki el is feledkezhet.