HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Munkaügyi irodák lesznek az ORÖ által megvásárolni kívánt ingatlanok

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Hegedűs István, ORÖ
2015 Március 21    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását segítő iroda működik majd az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által megvásárolni kívánt ingatlanokban - reagált a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent írásra az ORÖ.

Hirdetmény

A Magyar Nemzet cikke szerint az impozáns budapesti székházon kívül hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az ORÖ a leghátrányosabb helyzetű emberek foglalkoztatására szánt pénzekből. Az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, csaknem ötmilliárd forintos program keretéből - írta a lap a Híd a munka világába program megvalósíthatósági tanulmányára hivatkozva.

 

Az ORÖ közleménye szerint a Híd a munka világába projekt feladata a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását támogató országos hatókörű foglalkoztatási szövetkezet működéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése és a munkavállalók felkészítése. A kormányhatározattal jóváhagyott program az ORÖ, a Türr István Képző és Kutató Intézet, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium alkotta konzorcium közös feladata.

 

Nyolc iroda feladata lesz biztosítani az országos lefedettséget és a fenntartható működést.

 

A felszerelt és berendezett irodákat a 2014. március 9-én megalakult foglalkoztatási szövetkezet fogja használni, többek között adminisztrációs és szervezési feladatainak ellátásához, a szövetkezeti tagok és a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódásának biztosítására, továbbá kapcsolattartásra a helyi munkáltatókkal és a felzárkóztatásban működő hivatalokkal. Ezek az irodák tehát munkahelyek, kialakításukra és felszerelésükre ennek megfelelően kerül sor - írták.

 

Az ingatlanok megvásárlására minden esetben a kormány által jóváhagyott költségvetési előirányzat betartásával, jellemzően 30-50 százalékos megtakarítással, a helyi ingatlankínálat előzetes felmérésével és igazságügyi szakértői értékbecsléssel kerül sor - olvasható a közleményben. 

 

A már megvásárolt ingatlanok megvétele a projekt keretében történt, minden esetben a konzorciumvezető ORÖ illetékeseinek tudomásával és jóváhagyásával - tették hozzá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt