2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Munkaügyi irodák lesznek az ORÖ által megvásárolni kívánt ingatlanok
2015. 03. 21. 00:00

A hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását segítő iroda működik majd az ORÖ által megvásárolni kívánt ingatlanokban - reagált a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent írásra az ORÖ.

A Magyar Nemzet cikke szerint az impozáns budapesti székházon kívül hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az ORÖ a leghátrányosabb helyzetű emberek foglalkoztatására szánt pénzekből. Az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, csaknem ötmilliárd forintos program keretéből - írta a lap a Híd a munka világába program megvalósíthatósági tanulmányára hivatkozva.

 

Az ORÖ közleménye szerint a Híd a munka világába projekt feladata a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását támogató országos hatókörű foglalkoztatási szövetkezet működéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése és a munkavállalók felkészítése. A kormányhatározattal jóváhagyott program az ORÖ, a Türr István Képző és Kutató Intézet, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium alkotta konzorcium közös feladata.

 

Nyolc iroda feladata lesz biztosítani az országos lefedettséget és a fenntartható működést.

 

A felszerelt és berendezett irodákat a 2014. március 9-én megalakult foglalkoztatási szövetkezet fogja használni, többek között adminisztrációs és szervezési feladatainak ellátásához, a szövetkezeti tagok és a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódásának biztosítására, továbbá kapcsolattartásra a helyi munkáltatókkal és a felzárkóztatásban működő hivatalokkal. Ezek az irodák tehát munkahelyek, kialakításukra és felszerelésükre ennek megfelelően kerül sor - írták.

 

Az ingatlanok megvásárlására minden esetben a kormány által jóváhagyott költségvetési előirányzat betartásával, jellemzően 30-50 százalékos megtakarítással, a helyi ingatlankínálat előzetes felmérésével és igazságügyi szakértői értékbecsléssel kerül sor - olvasható a közleményben. 

 

A már megvásárolt ingatlanok megvétele a projekt keretében történt, minden esetben a konzorciumvezető ORÖ illetékeseinek tudomásával és jóváhagyásával - tették hozzá.