HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újra az ORÖ gyanús pénzköltésével foglalkoztak a Parlamentben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Március 03    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Kedden már sokadik alkalommal hozták szóba napirend előtt az ORÖ gyanús pénzköltéseit, követelve, a kormány és a hatóság is alaposan vizsgálja ki a Farkas Flórián által irányított szervezetek közpénzből való költekezését.

Hirdetmény

 

Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője kedden napirend előtti felszólalásban a plenáris ülésen arról beszélt, hogy átfogó vizsgálatra van szükség az ORÖ Híd a munka világába programnál.

Az ellenzéki politikus beszámolt arról, hogy a múlt héten találkozott a Híd a munka világába nevű felzárkóztatási program projektvezetőivel. A találkozón megismert dokumentumok alapján az mondta, hogy nem egy gyors vizsgálatra van szükség az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) részéről, hanem egy teljes vizsgálatra. 

Hozzátette: félő, hogy ha az EU a projektet megvizsgálja, visszakéri az ötmilliárd forintot. Ismertetése szerint bruttó 31 millió forintért vásároltak irodabútorok, a szerverszobára bruttó 70 millió forintot költöttek, havonta 500 ezer forintért bérelnek autókat. Ikotity István megjegyezte, a projektvezető azt mondta számukra, az olcsó, alsó kategóriás Opel Corsa típusú autókra fél évre azért fizetnek ki 3 millió forint bérleti díjat, mert azokat a cég szerint cigányok használják, és félő, le fogják nullázni. Ez a megjegyzés elég sokat elmond a projektvezető hozzáállásáról és előítéletességéről, holott havonta 1,2 millió forintos fizetésért dolgozik a szövetkezetnél, és eddig egyetelen munkahelyet sem sikerült teremteniük.


Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára már többedjére védte meg a Híd a munka világába programot és vele együtt Farkas Flóriánt. A kisebbik kormánypárti politikus azt mondta, habár elég nagy összegeket lehetett hallani például az autóbérlés kapcsán, az a teljes projektnek mindössze egy-két százalékát teszi ki, ezért ennek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Álláspontja szerint az a néhány tíz és százmillió forintos tételhez képes sokkal fontosabb, hogy a programban résztvevők piacalapú szakképzés kaphatnak, például betanított konyhai kisegítő, és azzal majd el tudnak helyezkedni. 

Megemlítette, a tavaly alakult foglalkoztatási szövetkezetnek 700 tagja van, és már 1200 embert vontak be. Rétvári Bence a gyanús pénzköltésekre utalva azt mondta, a minisztérium szakértői át fogják tekinteni a dokumentumokat.

 

 

Az üggyel kapcsolatban az Országgyűlésben már az összes ellenzéki párt felszólalat, interpellálva miniszterereket, államtitkárokat. Az LMP, az MSZP és a Jobbik is azt követelte, vizsgálják ki, miért költhet Farkas Flórián és az ORÖ sok száz milliót és milliárdot láthatatlan programokra, és miért gazdálkodik a közpénzzel és uniós forrással felelőtlenül.

 

Balog Zoltán miniszer a múlt héten tudatta, vizsgálatot indított az ügyben, míg a pénzköltések maitt az adónyomozók külön vizsgálatot, nyomozást indítottak az ügyeszség feljelentéskiegésztésre vonatkozó utasítására.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt