2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lázárék nem vizsgálódnak az ORÖ ügyében
2015. 02. 24. 00:00

Nem indít vizsgálatot az Országos Roma Önkormányzat gyanús költései miatt a Miniszterelnökség – írja a Magyar Nemzet. Lázár Jánosék a Kehi vizsgálatát sem kezdeményezik.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy kész ellenőrizni a Híd a munka világába program fejlesztési pénzeinek útját, de csak akkor, ha az már befejeződött. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte nem volna szerencsés, ha a különböző híresztelésekből vagy névtelen feljelentésekből indulna ki a vizsgálat. Az Index a múlt héten írt arról, hogy az uniós forrásokból indult ötmilliárd forintos foglalkoztatási program tele van gyanús pénzköltésekkel.

 

Lázár és Farkas találkozása

 

Mint arról beszámoltunk, a Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet tavaly nyáron alakult, a program első számú vezetője Farkas Flórián, a roma önkormányzat akkori elnöke volt. Farkas december óta miniszterelnöki biztos, feladata, hogy értékelje az önkormányzat és a második Orbán-kormány közötti egyezmény végrehajtását. Új funkciójában volt jelen a a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat együttműködési megállapodásának ünnepélyes megújításán korábban.