2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Korrupció gyanúja miatt tesz feljenetést az ORÖ ellen az LMP
2015. 01. 30. 00:00

Korrupció gyanúját sejti, ezért feljelentést tesz az LMP az Országos Roma Önkormányzat Híd a munkába programja miatt - hangzott el az RTL Klub híradójában.

Korrupció gyanúját sejti, ezért feljelentést tesz az LMP a Híd a munkába program miatt. Az ellenzéki párt szerint hátrányos helyzetűek felzárkóztatása címén a programot irányító Országos Roma Önkormányzat arcátlanul sokat költött autókra, bútorokra és tanulmányokra. 

 

A Híradóban elhangzott: a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására közel 5 milliárd forintot fordíthatnak egy Támop-program keretében, amelyet az Országos Roma Önkormányzat hirdetett meg a Nemzeti Munkaügyi Hivatallal és a Türr István Képzős és Kutató Intézettel. Az LMP azért tesz feljelentést korrupció gyanúja miatt, mert az ORÖ 300 millió forintot költött olyan dolgokra a program költségvetéséből, amely nem a  romák munkahelyteremtését szolgálta.

 

A beszámoló szerint még a Farkas Flórián által vezetett ORÖ a közbeszérzési értesítő adatai alapján 28 millió 700 ezer forintot költött összesen 10 autó bérlésére, mindössze 6 hónap időtartamra, 31 milliót irodabútorokra, tanulmányok késztésére 50 milliót, 21 milliót számítógépekre, és 61 milliót reklámkampányokra.

 

Az RTL Klub híradója kereste az önkormányzatot és a munkaügyi hivatalt is, de a csatorna péntek esti adásáig nem reagáltak.

 

Az RTL Klub híradóját az alábbi linken tekinthetik meg: 

 

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/rtl-ii-milliok-kocsikra-es-tanulmanyokra

 

http://212.40.121.142/rtlhirek/hirado/2015/01_januar/30/rtl2hir_150130_milliok.mp4