2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Öt év után megszólalt az Országos Roma Önkormányzat
2015. 01. 10. 00:00

Új szelek fújnak az Országos Roma Önkormányzatban, mert az ORÖ új elnöke Hegedüs István véget vetett Farkas Flórián hagyományának, és végre megszólalt egy magyarországi cigányságot érintő közügyben.

Az ORÖ-elnöke, Hegedüs István által jegyzett közleményben az olvasható: az ORÖ mélységesen felháborítónak tartja Novák Előd január elsejei, a Facebookon közzétett véleménynyilvánítását, "melyben a Magyarországon élő legnagyobb kisebbséget sértette meg".

 

"Felháborítónak tartjuk, hogy a XXI. században magát politikusnak valló szélsőséges gondolkodású vezető, aki tagja a magyar Országgyűlésnek ilyen kijelentéseket tesz" - fogalmaztak.

 

Az ORÖ szerint Novák Előd megnyilvánulása nemcsak a roma emberek, hanem minden jóérzésű magyar ember számára sértő.

 

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a családtól hivatalos úton nem kért bocsánatot, ezért követlejük, hogy nyilvánosan kövesse meg az érintetteket és mindazokat, akiket a kijelentésével megsértett" - zárul a közlemény.

 

Az idei év első babája, Rácz Péter Rikárdó január 1-jén 0 óra 1 perckor született Makón.

 

Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán aznap azt írta, hogy "Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve".