2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ünnepi vasárnap a 100 Tagúval
2014. 12. 22. 00:00

Debrecen - A 100 Tagú Cigányzenekar koncertezik a két ünnep között, december 28-án 19.30 órától a Kölcsey Központban.

A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekarklasszikus szimfonikus zenekarként működik.

 

Az együttes tagjai főleg cigány származású muzsikusok, a komolyzene (többek között LisztBartókKodály,BrahmsStrauss művei) mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak, sőt a zenekar ígérete szerint a csárdás is szerepel majd a december 28-i debreceni koncert műsorán.

Igazi hungarikum

 

A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta több mint ezer koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházától a világ számos híres koncertterméig, ahol magas szinten adtak elő a magyar és cigány kultúra, illetve a cigányzenekarra hangszerelt, klasszikus zenét.

 

Újra húzzák Debrecenben

 

Nem véletlen tehát, hogy a Magyar Örökség-díjasegyüttest idén tavasszal beválasztották a hungarikumok közé gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, aZsolnay porcelán és kerámia, a Gundel-örökség, valamint a Pick téliszalámi mellett.

 

A vasárnapi ünnepi nagykoncert a közönségnek ismét páratlan élményt nyújt, önmagában már az monumentálissá teszi a koncertet, hogy száz muzsikus szerepel egy színpadon, aki még nem látta korábban a zenekart, annak első reakciója a megdöbbenés szokott lenni, amit a rendkívül pontos és felemelő játék tesz feledhetetlenné.

 

Jegyek elővételben a Ticketportal bolthálózatában és internetes felületén, valamint a Kölcsey Központ jegypénztárában válthatók.

 

HBN–SzL