HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szombaton búcsúztatjuk Fátyol Tivadart

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 December 17    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív

Szombaton, december 20-án 14 órakor búcsúztatjuk Békásmegyeren a Megbékélés Háza Templomban barátunkat, kollégánkat, Fátyol Tivadart.

Hirdetmény

A búcsúztató gyászszertartásra a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség békásmegyeri templomában kerül sor. A cím: Budapest, III. kerület, Királyok útja 239. (Újmegyeri tér.)

 

A templom Békásmegyeren a Hadriánus utca és a Királyok útja sarkánál található.

 

Megközelíthető tömegközlekedéssel: a 34-es, vagy a 134-es busz végállomása.

 

Fátyol Tivadar hamvait tartalmazó urnát ugyanitt helyezik örök nyugalomra.

 

A gyászoló család kérése, hogy a szertartásra, senki ne hozzon koszorút. Ha a végtisztességet tevő barátok, kollégák, ismerősök és tisztelők úgy gondolják, a koszorú, vagy a sírcsokor árát felajánlhatják a Megbékélés Háza Templom, vagy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Békásmegyeri Gyülekezete javára.

 

A gyászszertartás szombaton, december 20-án, 14 órakor kezdődik.

 

 

Fátyol Tivadar muzsikus, zeneszerző, rendező, producer, a Rádió C volt igazgatója, a Nóta TV programvezetője, a roma kultúra és közélet kiemelkedő alakja 2014. December 10-én, 61 éves korában távozott közülünk.

 

Fátyol Tivadar

 

Fátyol Tivadar 1953-ban született, édesapja Fátyol Mihály ismert nótaszerző, zenész volt. A RomNeten olvasható életrajza szerint pályáját 1967-ben mint zenész a világhírű Rajkó Zenekarban kezdte. Az ott eltöltött tíz év alatt bejárta a világot, szinte minden híres koncertteremben és színházban fellépett, így többek között a párizsi Bobino Színház Olympia Színpadán a londoni Royal Albert Hall és a Queen Elizabeth Hall, a moszkvai Bolsoj Teatr, az amszterdami Concertgebou, a New York-i Carnegie Hall, a Washingtoni Kennedy Center és a stockholmi Musikakadémie színpadán.

 

1975-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán zeneszerzést tanult. Első nagy, átfogó munkája 1984-ben a Magyar Televízió megrendelésére Lakatos Menyhérttel írt Átok és szerelem című zenés ballada, amelyet több országban is bemutattak. A film számos fesztiválon díjat nyert.

 

1989-90-ben Európa cigányai címmel egy hatórás dokumentumfilm elkészítésében vett részt mint forgatókönyvíró, zenei szerkesztő, szaktanácsadó. 1994-ben az "...és a Mika?" című film forgatókönyvét írta, melyet Gábor Péter rendezett. 1995-1996-ban szervezte meg az első Cigány kulturális világfesztivált az Ariadne Alapítvány keretén belül. 1995-ben Németországban és az Egyesült Államokban a Gipsy Vagabonds együttessel önálló CD-je jelent meg, amely több mint 250 ezer példányban kelt el.

1996-ban a szabadkai Népszínház tűzte műsorára az Átok és szerelemből írt musicaljét, amely több mint száz előadást élt meg, 1998-ban az Ábel Amerikában című film zenéjét írta. Rendszeresen dolgozott külső munkatársként a Magyar Televízió Roma magazinjában mint szerkesztő-rendező. Itt készítette el a Rajkó Zenekar 50 éves munkásságát bemutató televíziós filmet. Sorsunk címmel húszrészes dokumentumfilmet rendezett, Út a halálba című filmjét a 2006-os Magyar Filmszemlén Schiffer Pál-díjjal jutalmazták. A Magyar Televíziónak Balázs János születésének 100. évfordulója alkalmából készített dokumentumfilmet.

A Rádió C zenei igazgatója és műsorvezetője mintegy két éven keresztül volt, majd 2004 októberétől ismét itt dolgozott programigazgatóként és műsorvezetőként, 2006 januárjától pedig ügyvezető igazgatóként. 2009-től a Nóta TV programigazgatója volt. 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt