2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tüntetők zavarták meg a miniszter beszédét
2014. 12. 10. 00:00

Az iskolai szegregáció ellen tüntető aktivisták zavarták meg Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Polgári Magyarország Alapítvány konferenciáján tartott beszédét.

Táblákkal mentek be a terembe, ahol Balog Zoltán felvezetője után hangosbeszélővel ismertették a mondandójukat. A szervezők előbb biztonsági őrrel akarták kivezetni őket, majd felhívták őket a színpadra, ahol az aktivisták az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, az Európai Roma Jogok Központja és a Romaversitas Alapítvány petícióját olvasták fel.

 

Ennek a lényege, hogy a köznevelési törvény módosítására tett javaslat egyik pontja felhatalmazást adna a kormánynak arra, hogy rendeletben határozza meg a szegregált oktatás tilalma alóli kivételeket.  Ha a társadalmi egyeztetés nélkül előterjesztett módosítási javaslatot megszavazzák, az olyan eszközt adna a kormány és a miniszter kezébe, amellyel törvényessé tehetnék a szegregált felzárkóztató oktatást. A konferenciát, amelyen Balog is előadott az emberi jogok világnapja alkalmából szervezték.