HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szakmai vitára hívja az RPT elnöke az országos listát állító szervezetek vezetőit

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Szeptember 16    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív

Nyilvános szakmai vitára hívja Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke azoknak a szervezetnek a vezetőjét, akik az október 12-i önkormányzati választásokon országos nemzetiségi listát tudtak állítani. 


Hirdetmény
Az RPT elnöke a RomNet-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Nemzeti Választási Iroda közlése alapján a cigány nemzetiségi választásokon a Roma Polgári Tömörülés mellett 3 másik szervezet tudott országos listát állítani. Köszönetemet fejezem ki a jelöltjeinknek és támogatóinknak, hogy lelkiismeretes és odaadó munkájukkal lehetővé vált, hogy a Roma Polgári Tömörülés országos listát állított - fogalmazott, hozzátéve, a Roma Polgári Tömörülés elnökeként gratulál a Lungo Dromnak, a Roma Polgárjogi Mozgalomnak és a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának a sikeres listaállításukhoz. 

Makai

 

Makai István közleményében aláhúzta: a helyhatósági nemzetiségi választásokon országosan 4 szervezet listájára lehet majd szavazatot leadni, ezért úgy gondolja, hogy ezeknek a szervezeteknek az elképzeléseit ismertetni kell a választópolgárokkal, ezáltal el tudják dönteni, melyik szervezet lesz az, amelyik a legeredményesebben tudja majd elősegíteni a társadalmi felzárkózást.

 

"Ezért nyilvános, szakmai vitára hívom Farkas Flóriánt, Dancs Mihályt és Balogh Jánost, a listát állító szervezetek listavezetőit, hogy egy moderált vita keretében tájékoztatni tudjuk a választópolgárokat terveinkről, elképzeléseinkről" - írta az RPT elnöke, hozzáfűzve, a kampány során ezek a szervezetek nem ellenségek, hanem vetélytársak, ezért ennek a szellemében szeretne tisztességes és sikeres versengést kívánni mindannyiuknak.

 

Az RPT 2010 október 4-én tartott választásokon 45.203 szavazatával a második legerősebb roma civil szervezetnek bizonyult, míg az elnyert mandátumok tekintetében a harmadik erővé vált 708 megválasztott képviselőjével.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   horvathf62  | 2014 Szeptember 17 05:39:20 like(0) dislike(0)

A roma nemzetiségi önkormányzatok gátjai a valós roma politikai képviseletnek.
El nem tudom képzelni, hogy milyen szakmai vitába bonyolódhatnának az érintettek!
Tulajdonképpen minden, ami roma kultúra politikai kegyelemkenyér függvénye, az oktatás a tanodákban szinte nulla és ahhoz is engedély kellett eddig ha jól tudom a nagy Farkas Flórián részéről. Egy árva központ megyénkénti kialakítására képtelenek 25 éve, ahol legalább informálnák a cigányokat, hogy mit tehetnek ebben a közigazgatási dzsungelben. Intézményeik nincsenek csak mutatóba és általában visszafelé nézegetnek benne, nem előre... Állandóan és mindig másoktól függenek, szolgák!
Kérem a cikk kiegészítését. Miről vitáznának ezek a megnevezett emberek, mi a téma, mi a pálya?
dr. Horváth Ferenc


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt