2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A szegényeket képviselné a cigány párt
2014. 09. 13. 00:00

Miskolc 12 választókerületében indul képviselőjelölt a Magyarországi Cigány Párt színeiben. Polgármesterjelöltjük, Váradi Gábor pénteken ismertette programja főbb pontjait.

Mint mondta, a Magyarországi Cigány Párt nevében induló jelöltek elsősorban a szegényeket kívánják képviselni. Számukra érték az ember, érték Miskolc, politikájukban őket helyezik előtérbe. Ugyanakkor visszacsábítanák a városba azokat, akik a létbizonytalanság miatt hagyták el Miskolcot.

 

ciganypart_140912ml_01.jpg

Fotó: Mocsári L.


– Akkor fog leginkább fejlődni a város, ha nem mond le a szegényeiről, hanem bevonja őket a versenypiaci közteherviselésbe – fogalmazott Váradi Gábor, aki azt javasolta, alakítsanak ki kvótarendszert a városban letelepülő cégek számára, amely rögzítené, hogy az általuk létrehozott munkahelyek legalább 10 százalékát a szociális segélyen lévő emberek számára biztosítsák.

 

Váradi Gábor bemutatta a Magyarországi Cigány Párt miskolci képviselőjelöltjeit, majd elmondta: a kampány során a város minden területén megjelennek majd. Házról házra járnak, hogy ismertessék programjukat. A Magyarországi Cigány Párt polgármesterjelöltje végül mindenkit arra biztatott, menjen el szavazni október 12-én.

 

ciganypart_140912ml_09.jpg

 

Horváth József, a párt elnöke megköszönte a miskolciaknak, hogy ajánlásaikkal jelöltjeik számára lehetőséget adtak az indulásra. Kiemelte, fontosnak tartják, hogy legyen közülük is képviselő az önkormányzatban.

 

Botos Ferenc a Roma Polgárjogi Mozgalom részéről mutatta be a szervezet négy jelöltjét. Lakatos Ernő képviselőjelölt kiemelte, az elmúlt 4 évben bebizonyították, hogy erős cigány nemzetiségi önkormányzat van Miskolcon, sokan állnak mellettük. Bejelentette, kerekasztal-beszélgetésre hívják a roma szervezeteket, hogy megoszthassák egymással véleményüket a helyi kérdésekben.

 

A Magyarországi Cigány Párt miskolci képviselőjelöltjei:


1. vk.: Adu Árpád
2. vk.: Szukenyik Sándor
5. vk.: Berger Szigfrid
6. vk.: Lakatos Ernő
7. vk.: Kuruczné Csendi Renáta
9. vk.: Lakatos Attila
10. vk.: Gulyás Ferenc
12. vk.: Váradi Béla
13. vk.: Szukup András
15. vk.: Botos Ferenc
16. vk.: Horváth Nagy Ilona
17. vk.: Szendrei Béla

 

A Roma Polgárjogi Mozgalom a nemzetiségi önkormányzati választásokon az alábbi jelölteket állította: Váradi Gábor, Lakatos Ernő, Gulyás Ferenc és Botos Ferenc.