2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roby Lakatossal és a Sabbathsonggal ünnepelte születésnapját a 100 tagú a Zeneakadémián
2014. 09. 08. 00:00

A világhírű hegedűművésszel, Roby Lakatossal és a Sabbathsong Klezmer Band zenekarral ünnepelte 29. születésnapját a 100 Tagú Cigányzenekar a Zeneakadémia Nagytermében vasárnap este.

A zsúfolásig megtelt, idén felújított épületben igazi ünnepi hangulatot varázsolt a Hungarikum és Magyar Örökség díjas 100 tagú, elkápráztatva közönségét. A zenei repertoár összeállítása, és maga a helyszín kiválasztás is híven tükrözte a világon egyedülálló formáció nagyságát, zenei szakértelmét és professzionalistását, valamint a rendezvény méltóságát. Különleges pillanat volt, amikor Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere, aki a rendezvény producere is volt, a Sabbathsong Klezmer Band tagjaival közösen játszotta el Izrael második himnuszaként is emlegetett Yerushalaim Shel Zahav című zeneművet.


Hatalmas vastaps kísérte a Sabbathsong Jiddis dalait, és Roby Lakatos virtuóz hegedűjátékát. A koncert záróakkordja és ráadásdalaként valamennyi fellépő közösen adta elő, fejet hajtva a holokauszt valamennyi zsidó és roma áldozatának emléke előtt a Hevenu Shalom Alechem és a Hava Nagila című zsidó dalokat.


Az előadásról készült videó itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=hzuMaTEO728


Roby Lakatos, a Sabbathsong és a 100 Tagú Cigányzenekar maradandó és feledhetetlen élményt szerzett a zeneakadémiai közönségnek, a magyar, cigány és a zsidó közösségeknek, és nem utolsó sorban az egyetemes magyar zenei kultúrának.

 

 

HBA

 

Kapcsolódó anyag:

 

Monstre koncertet ad a 100 tagú a Zeneakadémián

 

/hirek/2014/09/02/monstre_koncertet_ad_a_100_tagu_a_zeneakademian